Een succesvolle eerste date

Eerste dates kunnen zenuwslopend en ontmoedigend zijn. De wens om de beste indruk te maken, kan het halen van eerste dates een beetje moeilijk maken. Dit is normaal voor iedereen. Hier zijn echter enkele van de meest nuttige tips voor een eerste date die je eerste date tot een succes zullen maken.

Bepaal de juiste locatie

Je locatiekeuze zegt veel over je persoonlijkheid en karakter. Een bar, restaurant of nachtclub kan laten zien dat je van een levendige menigte houdt. Een dag doorgebracht in een park of tuin kan laten zien dat je van de natuur en het buitenleven geniet. Een museum of concert laat dan weer zien dat je van kunst of cultuur houdt.

Maak voorbereidingen

Voorafgaand aan je eerste date helpt een beetje voorbereiding je om angst te voorkomen. Als je je date online hebt ontmoet, lees dan hun profiel door om een paar interesses te kennen die het gesprek kunnen ondersteunen. Dit geeft je de kans om vrolijk en zelfverzekerd te zijn.

Kleed je op je best

Waar je heen gaat op je eerste date bepaalt wat je draagt, maar zorg ervoor dat je de beste indruk geeft. Onverzorgd en slordig op date gaan geeft een slechte eerste indruk die je kansen op een tweede date kunnen verminderen.

Wees punctueel

Tijd is een gevoelig punt op de eerste date. Je moet altijd op tijd zijn om te voorkomen dat je date op je wacht. Er kunnen zich echter onvermijdelijke omstandigheden voordoen. Als je niet kan voorkomen dat je te laat komt, zorg er dan voor dat je jouw datum en tijd up-to-date houdt via een telefoontje of sms en vergeet niet om je te verontschuldigen indien je toch te laat komt.

Ga zonder verwachtingen

Als je vooroordelen hebt over hoe je date eruit zal zien, mis je misschien de kans om hem of haar te leren kennen voor wat ze echt zijn. Wees duidelijk over je verwachtingen, maar sta open voor elke mogelijkheid.

Plezier hebben

Vergeet niet dat het belangrijkste doel van je date is om dingen op gang te krijgen. Zet niet zoveel druk op jezelf en ga erop uit om plezier te hebben op je date. Zelfs als het geen romantische match is, is het leuk om nieuwe mensen te ontmoeten.

Wees op je beste gedrag

Dit klinkt als advies voor kinderen, maar veel volwassenen vertonen slecht gedrag, vooral op dates. Grof zijn of je gedragen als een eikel is een garantie dat je alleen zult eindigen, nog voordat de date afloopt. Vuile of beledigende woorden gebruiken of je manieren vergeten, zoals praten met je mond vol, maakt een vreselijke eerste indruk.

Luister voordat je spreekt

Laat elkaar om de beurt praten. Het is onbeleefd om te onderbreken wanneer je date spreekt, vooral wanneer hij of zij je over zichzelf vertelt. Als je date aan het praten is, luister dan genadig. Aarzel echter niet om te spreken wanneer het jouw beurt is om te spreken.

Ondersteun het gesprek

Houd de discussie licht op een eerste date en blijf uit de buurt van probleemonderwerpen zoals eerdere relaties, politiek of religie. Probeer wat humor toe te voegen aan je gesprek. Humor is vaak een geweldige ijsbreker.

Respect tonen

Verwacht op de eerste date niets terug. Neem het als een kans om je date beter te leren kennen. Respecteer je date door ze niet in een compromitterende situatie te brengen


Maak Helemaal Gratis kennis met een Datingcoach van Lexa.nl

Via Datingsitekeuze.nl schrijf je gratis in en laat je je begeleiden door een gespecialiseerde datingcoach. Zo start je gratis een gesprek over jouw intenties binnen online daten en ontvang je persoonlijke matches en tips voor jouw datingprofiel.

Dit leidt tot in meer dan 84% van de gevallen tot een geslaagde eerste ontmoeting!


Plaats een reactie