Schrijf een mooi gedicht om weer bij elkaar te komen

Wanneer je het hebt uitgemaakt met een geliefde, kan het hartzeer voor sommigen vaak een aantal pijnlijke momenten opleveren die zich kunnen omvormen tot mooie en oprechte poëzie. Die oprechte woorden kunnen net iets zijn om weer samen te komen met je ex. Schrijven is altijd mooi en persoonlijk geweest en poëzie drukt de ziel op een betekenisvolle manier uit. Je ex kan je bij het lezen van je woorden misschien in een nieuw daglicht zien, en een verlangen om de relatie te herstellen kan zich vervolgens ook voordoen.

Tijd nemen om een gedicht te schrijven

Dat gezegd zijnde, zou het heel onverstandig zijn om gewoon iets op papier te krabbelen en je te overhaasten om het aan je ex te laten lezen binnen enkele uren na het schrijven ervan. Een echt gedicht dat je verdriet en hartzeer uitdrukt, kan niet zo snel worden geschreven en zal smakken naar onoprechtheid. Het kost tijd voor de ziel om zich goed te uiten.

Het uiten van je liefdesverdriet

Hoewel het een goed idee is om je eerste gedachten op te schrijven, zijn dit misschien niet de woorden die je met je ex wilt delen. De eerste concepten zijn slechts manieren om je geest te organiseren. Daarom kost het wat tijd om jezelf en je liefdesverdriet te uiten.

Je in een ander daglicht zien

Maak je geen zorgen over een geweldige schrijver. Ware gevoelens zullen altijd winnen en een manier in zich hebben om je ex te laten zien wat echt en belangrijk voor je is, ongeacht je vaardigheid om te schrijven. Als je ex ziet dat je het hebt geprobeerd, ziet ze jou en je relatie misschien op een andere manier en wil ze misschien dingen herstellen.

Starten met schrijven

Poëzie schrijven vanuit het hart is echt niet zo moeilijk. Natuurlijk is ermee aan de slag het moeilijkste deel, vandaar nog een reden waarom de eerste ontwerpen zelden zo goed zijn als het eindproduct. Dwing jezelf om ermee te beginnen en je zit al aan de helft van de gewonnen strijd. Je woorden zullen vanaf dat punt beginnen te vloeien.

Je woorden visualiseren

Overweeg om te beginnen met het opschrijven van je ware gevoelens op dit moment. Natuurlijk is er droefheid en verdriet. Maar in plaats van simpelweg te zeggen dat je gekwetst of verdrietig bent, probeer dan een analogie van je situatie te bedenken. Je hart vergelijken met bijvoorbeeld een kind, verloren en alleen, is een krachtig middel. In plaats van te zeggen dat je hart breekt, kan je beter iets anders proberen te zeggen, zoals je hart dat huilt in het donker als een verloren kind. Probeer het gedicht te maken zodat het gevisualiseerd kan worden, alsof je een foto schildert met je woorden.

Metaforen gebruiken

Gebruik metaforen om je leven te beschrijven zonder je ex, zoals bijvoorbeeld tranen vergelijken met regen. Dit voorbeeld geeft je een idee van hoe metaforen werken. Metaforen geven meer betekenis aan je gedicht. Vertel je ex ook wat er in jou ontbreekt zonder haar en vergelijk het met iets vergelijkbaars.

Rijmen is geen verplichting

Moderne poëzie hoeft niet te rijmen. Maak je dus geen zorgen om je lijnen op elke manier te laten rijmen. Je kunt het eigenlijk allemaal samen vermijden, tenzij je iets humoristisch schrijft. Als je denkt dat je ex humor kan waarderen in deze situatie, kan je starten met komisch rijmen. Ga je gang en probeer het eens. Weet alleen dat rijmen om jezelf in poëzie uit te drukken niet vereist is.

Alles zeggen in vrijheid

Hoe dan ook, sommige dingen kunnen beter schriftelijk worden gezegd dan mondeling. Als het uiten van je diepste gevoelens ervoor kan zorgen dat jij of je ex zich ongemakkelijk voelen wanneer ze hardop worden gezegd, is een gedicht misschien de perfecte manier om hen te vertellen hoe je je echt voelt zonder een van jullie ongemak te bezorgen. Het schrijven van een gedicht geeft je de vrijheid om te zeggen wat je echt voelt.

Proberen is goed

Het is niet eenvoudig om je ziel op deze manier bloot te leggen en bepaalde dingen te relateren aan een ex. Er bestaat altijd angst voor afwijzing of vernedering. Maar het ergste gevoel is om hen nooit te vertellen hoe je je voelt en de rest van je leven leeft, terwijl je je afvraagt of je uitdrukking misschien iets heeft veranderd. Zelfs als je diepbedroefde gedicht geen verschil maakt voor je ex, kun je tenminste zeggen dat je het hebt geprobeerd.


Maak Helemaal Gratis kennis met een Datingcoach van Lexa.nl

Via Datingsitekeuze.nl schrijf je gratis in en laat je je begeleiden door een gespecialiseerde datingcoach. Zo start je gratis een gesprek over jouw intenties binnen online daten en ontvang je persoonlijke matches en tips voor jouw datingprofiel.

Dit leidt tot in meer dan 84% van de gevallen tot een geslaagde eerste ontmoeting!


Plaats een reactie