Relatie zonder ruzie: kan dat en werkt dat?

Nooit ruzie met je partner hebben; het lijkt geweldig, maar is dat het ook? Hoewel het natuurlijk niet leuk is om ruzie te hebben, heeft dit toch soms ook goede invloed op jullie relatie. Er zijn natuurlijk koppels die nooit ruzie hebben, maar het is zeker niet zo dat zij het automatisch beter voor elkaar hebben dan koppels die wel ruziën. Maar daar tegenover staat natuurlijk ook dat immer ruziënde koppels het ook niet altijd even goed hebben. Een relatie zonder ruzie: kan dat en werkt dat? Dat lees je hier!

Goede relaties; met en zonder ruzie

Een relatie zonder ruzie: kan dat? Ja, dat kan zeker. Maar werkt het ook altijd? Voor sommige koppels wel. Er zijn koppels die goed met elkaar communiceren over hun wensen en behoeften. Dat hoeft natuurlijk niet te betekenen dat deze koppels het altijd met elkaar eens zijn. Ook hier ontstaan meningsverschillen, maar deze lossen zich vaak snel op voordat er een echte ruzie kan ontstaan. Als je eerlijk tegen elkaar bent en wederzijds vertrouwen de boventoon voert, heb je minder snel de neiging om ruzie te maken. Zo escaleren meningsverschillen niet altijd tot ruzie.

Maar nooit ruzie maken kan ook funest zijn voor een relatie. Dit gebeurt wanneer je als koppel altijd ruzie uit de weg gaat, door bijvoorbeeld bepaalde onderwerpen niet op te brengen of simpelweg het meningsverschil te negeren. Dit is echter niet de oplossing en dat zorgt op de langere termijn voor een slechtere relatie. Iedere conflict uit de weg gaan, compromissen maken, geen oplossing zoeken: het zijn allemaal voorbeelden van manieren om geen ruzie te maken. Geen ruzie maken klinkt fijn, maar het kan ook ten nadele zijn van je relatie.

Een relatie zonder ruzie kan én werkt alleen zo

Hoe kom je er nu achter of je een koppel bent dat simpelweg nooit ruzie maakt om de goede of de verkeerde redenen? Het is belangrijk om jezelf af te vragen of je een conflict wilt vermijden of dat jullie gewoon goed met elkaar communiceren. Als je merkt dat je een onderwerp niet op wilt brengen omdat je weet dat dit ruzie zal veroorzaken of omdat je bang bent voor de reactie van je partner, kun je concluderen dat het met de communicatie niet zo goed gaat in de relatie.

Een relatie zonder ruzie kan zeker goed werken; maar hoe? Er moet in ieder geval van beide kanten niet alleen respect zijn, maar ook goede communicatie. Op deze manier hoef je geen onderwerpen uit de weg te gaan en kun je ook elkaars standpunt accepteren. Je hoeft het niet altijd met elkaar eens te zijn. Het gaat erom dat je jouw mening kunt uitspreken en kunt rekenen op de respect van een ander. Soms is het goed om een verhitte discussie met elkaar te voeren of een kortstondige ruzie te hebben. Zolang je elkaars standpunten respecteert én de ruzie op een goede manier weer afsluit, kan het jullie als koppel alleen maar sterker maken!


Maak Helemaal Gratis kennis met een Datingcoach van Lexa.nl

Via Datingsitekeuze.nl schrijf je gratis in en laat je je begeleiden door een gespecialiseerde datingcoach. Zo start je gratis een gesprek over jouw intenties binnen online daten en ontvang je persoonlijke matches en tips voor jouw datingprofiel.

Dit leidt tot in meer dan 84% van de gevallen tot een geslaagde eerste ontmoeting!


Plaats een reactie