Ontdek hier 5 oorzaken van vreemdgaan

Het komt helaas vaker voor dan je denkt: vreemdgaan in een relatie. Het zorgt niet alleen voor vervelende relatiebreuken, maar ook voor een gebrek aan vertrouwen in volgende relaties.

Waarom gaan mensen vreemd?

Vreemdgaan heeft verschillende oorzaken, waaronder depressie of somberheid. Deze oorzaken kunnen het gedrag zeker niet goedkeuren, maar het geeft toch een kijkje in de gedachten achter vreemdgaan. Dit gebeurt waarschijnlijk vaker dan je misschien denkt. Zo zijn sites als Victoria Milan of Second Love veel bezochte sites.

Hier lees je  5 oorzaken van vreemdgaan:

1: Levendig en begeerlijk voelen

Hoewel seks vaak de reden lijkt te zijn van het vreemdgaan, spelen andere, onderliggende gedachten een grotere rol dan je denkt. Mannen en vrouwen willen weer het gevoel hebben dat ze jong en vitaal zijn, begeerlijk en levendig. Vreemdgangers zoeken niet altijd een ander, maar meer een andere versie van zichzelf. Vreemdgaan hoeft dan ook niet altijd te betekenen dat de relatie slecht is. Er is meestal sprake van een langere relatie waarbij wellicht wel het vuur wat gedoofd is.

2: Aandachtstekort

Een van de redenen waarom mensen vreemdgaan is het gebrek aan aandacht dat ze van hun partner krijgen. Het is niet heel vreemd dat een relatie na een aantal jaar minder intens wordt. Iedereen heeft behoefte aan (lichamelijk) contact en dat kan in een relatie langzamerhand minder worden. Het kan dan goed voorkomen dat een man of vrouw zich aangetrokken gaan voelen tot een ander die ze wel de aandacht geeft die ze graag willen.

3: Problemen uit de weg gaan

Het klinkt gek, maar mannen en vrouwen kunnen vreemdgaan om zo problemen in hun huidige relatie uit de weg te gaan. Als er sprake is van problemen en conflicten in een relatie, is de stap om je heil bij een ander te zoeken makkelijker. Toch is het altijd belangrijk om in een relatie te blijven communiceren en problemen op te lossen. Door vreemd te gaan worden deze problemen alleen nog maar groter.

4: Depressie of somberheid

Vreemdgaan kan ook omdat je je depressief of somber voelt. Het is heel goed te vergelijken met een alcohol- of drugsverslaving. Je gebruikt drugs of alcohol om je beter te voelen. Bij vreemdgaan ga je met een ander om je even beter te voelen. Toch voel je je achteraf vaak nog slechter en zo kom je in een vicieuze cirkel terecht waar je vaak moeilijk uit kunt komen.

5: Gebrek aan herkenning en liefde

Het kan ook voorkomen dat een man of vrouw vreemdgaat omdat dit in een eerdere relatie ook is gebeurd. Dit komt vaak voort uit persoonlijke problemen die nog niet zijn opgelost. Het is niet voor niets dat de uitdrukking ‘eens een vreemdganger, altijd een vreemdganger’ bestaat. Vaak ontstaat het vreemdgaan uit een gevoel van onbegrip of  gebrek aan liefde en herkenning. Door een ander te beminnen verdwijnt dat gevoel, maar komt het ook na een poos weer terug.

4/5 - (1 stemmen)

Maak Helemaal Gratis kennis met een Datingcoach van Lexa.nl

Via Datingsitekeuze.nl schrijf je gratis in en laat je je begeleiden door een gespecialiseerde datingcoach. Zo start je gratis een gesprek over jouw intenties binnen online daten en ontvang je persoonlijke matches en tips voor jouw datingprofiel.

Dit leidt tot in meer dan 84% van de gevallen tot een geslaagde eerste ontmoeting!


Plaats een reactie