Relatie beëindigen? Hier een paar scenario’s

Een goed advies voor het beëindigen van een relatie kan mensen helpen die lijden aan de gevolgen van uit elkaar te gaan. Het hebben van een gebroken hart kan er namelijk toe leiden dat iemand depressief wordt en elk gevoel van logica en redenering uit de geest verwijdert. Als de persoon de pijn niet langer kan weerstaan, kan het erger worden.

De pijn van een gebroken hart

Een persoon die het verbreken van een relatie ervaart, kan bijna hetzelfde voelen als wanneer een persoon een geliefde verliest door de dood. De pijn is bijna niet te beschrijven en het kan je het gevoel geven dat het einde van de wereld is gekomen. Het enige gelukkige van een verbroken relatie is dat deze niet zo onomkeerbaar is als wanneer een geliefde verloren gaat door de dood.

Een sterkere relatie

Omdat een relatie is verbroken, betekent dit niet dat deze niet kan worden hersteld. Weten wat te doen om de problemen in de relatie op te lossen en manieren vinden om de andere partij ervan te overtuigen weer een relatie aan te gaan, kan de relatie helpen om te herstellen en te verbeteren, waardoor er een nog sterkere relatie ontstaat dan voorheen.

Soorten relaties

Er zijn verschillende soorten relaties en elk daarvan kan een aantal generieke resolutiemethoden hebben, alsook enkele specifieke methoden om het probleem daarin op te lossen. Houd er echter rekening mee dat sommige relaties gewoon niet bedoeld zijn om mee verder te gaan en dat het beëindigen van deze relaties altijd de beste optie is.

Het beëindigen van een relatie door overspel

Dit soort relatie is meestal erg negatief en nadelig voor een van de betrokken echtparen. Als een van hen de relatie wil herstellen, moet de beslissing samen worden genomen en mag er geen externe partij tussen komen. Als een dergelijke relatie moet worden hersteld, is het raadzaam dat de persoon die het overspel pleegde van houding verandert en de misbruikte persoon vervolgens opnieuw goed behandelt.

Uit elkaar gaan in overleg

In deze voorkeurssituatie moeten beide partijen het eens zijn om uit elkaar te gaan, zodat beiden duidelijk weten waarom de zaken slecht gaan en het daarom beter is om de relatie te beëindigen. In een dergelijk geval kan er minder spijt en verdriet zijn, vooral omdat het een besluit van beiden is.

Je partner start de break-up

Dit soort uit elkaar gaan is meestal het meest pijnlijke type. Je partner vertelt je over de beslissing om uit het niets de relatie te beëindigen. Zo niet, bestaat er een hint of een gevoel dat er binnenkort iets ergs zal gebeuren. De verwachting bouwt op en de pijn draagt bij aan de verwoesting van het uit elkaar gaan. Het kan echt een fatale klap voor je zijn, vooral als je je leven comfortabel en liefdevol hebt samen geleefd.

Jij start het beëindigen van de relatie

Dit soort breuk veroorzaakt in feite dezelfde hoeveelheid pijn en verdriet als wanneer je partner de breuk initieert. Het belangrijkste verschil is dat het besef dat je moet scheiden langzaam naar je toe komt en je jezelf meer tijd geeft om je voor te bereiden op het ergste. Het is na het uit elkaar gaan dat de dingen meestal veranderen, je kan bijvoorbeeld ook spijt voelen bij het uit elkaar gaan.

Positief zijn en blijven

Er zijn verschillende situaties waarom een relatie kan worden beëindigd. Echter moet je altijd in staat proberen te zijn om positief te blijven en indien het mogelijk is, om de problemen die je hebt te verhelpen en je geliefde vervolgens terug te winnen.


Maak Helemaal Gratis kennis met een Datingcoach van Lexa.nl

Via Datingsitekeuze.nl schrijf je gratis in en laat je je begeleiden door een gespecialiseerde datingcoach. Zo start je gratis een gesprek over jouw intenties binnen online daten en ontvang je persoonlijke matches en tips voor jouw datingprofiel.

Dit leidt tot in meer dan 84% van de gevallen tot een geslaagde eerste ontmoeting!


Plaats een reactie