Hulp om je relatie te redden

Je relatie proberen te redden kan heel moeilijk zijn. Je kan bijvoorbeeld bang zijn dat je een verkeerde beweging zou maken. Je wilt de persoon van wie je houdt natuurlijk niet verliezen. Daarom is het goed om te proberen je relatie te redden.

Kalm blijven is belangrijk

Helaas valt het vaak voor dat, wanneer je probeert om je relatie te redden, datgene waarvan je voelt dat het juist is om te doen, meestal verkeerd overkomt bij de andere persoon. In dat geval moet je het contra-intuïtieve pad volgen. Wanneer je bijvoorbeeld zin hebt om te bellen, moet je kalm blijven. Als je dan weer zin hebt om je hart uit te storten, moet je er even een deksel opzetten. Het is belangrijk om altijd te wachten op de andere persoon en deze voldoende tijd en ruimte geven.

Technieken om je relatie te redden

De technieken die je kan gebruiken om je relatie te redden, heb je misschien nog nooit eerder gezien. Ze kunnen op het eerste gezicht misschien verkeerd lijken en voelen, maar keer op keer is bewezen dat het effectief is in zelfs wat de meest gecompliceerde situatie lijkt.

Accepteer het verbreken van de relatie

De eerste techniek die je kan gebruiken, is om het eens te zijn met en te accepteren dat je ex het met je heeft uitgemaakt. Dit is erg moeilijk om te doen en de kans is groot dat je een beetje een interne strijd zal hebben voordat je dit kan doen, maar je beseft dat het moet gebeuren als je jouw relatie wilt redden. Het helpt absoluut om te begrijpen waarom je dit moet accepteren en hoe het je kan helpen om je relatie te redden. De belangrijkste reden is omdat je je ex tijd moet geven om je te respecteren en je opnieuw te missen. De kans is groot dat ze op dit moment boos op je zijn, of van streek zijn, vooral als je zeurt over weer samen te komen.

Alle communicatie afsluiten

De tweede techniek die je kan gebruiken is alle communicatie afsluiten. Door niet te communiceren, gaat je ex je beginnen te missen. Deze ruimte is ook goed voor je geestelijke gezondheid en het helpt je om helder te denken. Het kan je ook voorbereiden op de volgende techniek.

Organiseer een bijeenkomst

De volgende stap is het plannen van een evenement waar jullie opnieuw verbinding kunnen maken met elkaar. Vanwege de vorige stap begint je ex je te missen. Het is bij wijze van spreken geen date, maar meer een informele bijeenkomst, zodat jullie kunnen praten en zien hoe het met elkaar gaat. Je moet het rustig aan doen. Dit is een grote stap om je relatie te redden.

Zelfvertrouwen en zelfrespect

Als je gezond bent, heb je een goed gevoel van eigenwaarde en vertrouwen in wie je bent en wat je wilt in het leven. Je bent onafhankelijk en je vertrouwt op jezelf in plaats van op een partner om dingen voor elkaar te krijgen. Als je geen vertrouwen in jezelf en weinig of geen zelfrespect hebt, zal je een ongezonde geest hebben. Je trekt je terug in je eigen wereld en de communicatielijnen worden onbestaande. Uiteindelijk zal je alleen naar je partner kijken voor de begeleiding in je leven, wat op zijn beurt een last voor hen zal zijn. Dit heeft een grote invloed op relatieproblemen.

Een gezond leven en een gezonde geest

Als je voor jezelf zorgt, heb je een gezond lichaam. Je probeert een gezond gewicht te behouden en je geeft er dagelijks om hoe je eruit ziet en hoe je je voelt. Je rookt of drinkt niet en je doet niets dat op de lange termijn schade aan je lichaam kan toebrengen. Je zal een positieve houding hebben, waardoor je partner tijd met je wil doorbrengen.


Maak Helemaal Gratis kennis met een Datingcoach van Lexa.nl

Via Datingsitekeuze.nl schrijf je gratis in en laat je je begeleiden door een gespecialiseerde datingcoach. Zo start je gratis een gesprek over jouw intenties binnen online daten en ontvang je persoonlijke matches en tips voor jouw datingprofiel.

Dit leidt tot in meer dan 84% van de gevallen tot een geslaagde eerste ontmoeting!


Plaats een reactie