Partner negeren: is het wel of niet goed om te doen?

Heb je ruzie met je partner of wil je op een bepaalde manier een punt maken? Dan kun je verschillende manieren gebruiken om een ruzie of onenigheid op te lossen. Je kunt het uitpraten, maar soms heeft dat niet het gewenste effect. Is het slim om je partner te negeren?

Uit onderzoek blijkt dat het in sommige gevallen zeker effect kan hebben om je partner te negeren. Maar dit is niet altijd slim om te doen. Je partner negeren: wel of niet goed om te doen? Hier lees je er meer over.

Wanneer is het niet goed om te doen?

Jouw partner negeren is niet altijd een goed idee, vooral niet wanneer je het doet met de verkeerde redenen. Het heeft alles te maken met de situatie en hoe je dit aanpakt. Heb je ruzie met je partner? Dan is het niet slim om je partner te negeren om vervolgens het probleem niet uit te praten. Op deze manier stapelen de problemen zich op en dat werkt altijd averechts.

Negeren uit boosheid is dan ook geen slimme tactiek. Het negeren van je partner kan onschuldig zijn, vooral wanneer je dit niet te lang doet. Ga je negeren tot het uiterste? Dan heeft het alleen maar een slecht invloed op jullie relatie.

Wanneer kan het wel effect hebben?

Wanneer kan het dan wel slim zijn om je partner te negeren. Het kan een goede manier zijn om iets voor elkaar te krijgen, bijvoorbeeld dat je partner meer in het huishouden gaat doen. Laat je partner altijd overal spullen slingeren en wordt het nooit opgeruimd? Door dit gedrag te negeren en zelf ook wat stappen terug te nemen in de huishoudelijke taken, is het goed mogelijk dat je resultaat gaat zien. 

Waarom kan dit werken? Wanneer je altijd zeurt op je partner dat hij of zij meer moet opruimen, heeft dit vaak juist negatief effect. Negeren kan goed helpen om te veranderen, vooral wanneer je hier een negatieve ervaring aan koppelt. Maar zorg hierbij wel dat je partner op de hoogte is van jouw plan. Wanneer je bijvoorbeeld gaat negeren omdat je partner niet goed opruimt in huis, kun je dit van tevoren aangeven. Dit kan je partner aan het denken zetten en zo verandering teweeg brengen. 

Partner negeren: wel of niet goed om te doen?

Het kan dus zeker slim zijn om je partner te negeren. Het ligt er alleen wel aan wat de situatie is en vanuit welk oogpunt je dit doet. Bepaald gedrag negeren kan slim zijn wanneer je een punt wilt maken, en vooral wanneer je jouw partner hiervan op de hoogte brengt. Negeren is niet zo slim wanneer je een ruzie hebt en je bent te koppig om dit uit te praten.

Het is altijd aan te raden om je ruzies uit te praten, omdat je anders in een negatieve spiraal komt in je relatie. Niet uitpraten leidt tot het opkroppen van problemen en dit brengt nooit goede dingen met zich mee. Denk er dus goed over na voordat je besluit je partner te negeren.


Maak Helemaal Gratis kennis met een Datingcoach van Lexa.nl

Via Datingsitekeuze.nl schrijf je gratis in en laat je je begeleiden door een gespecialiseerde datingcoach. Zo start je gratis een gesprek over jouw intenties binnen online daten en ontvang je persoonlijke matches en tips voor jouw datingprofiel.

Dit leidt tot in meer dan 84% van de gevallen tot een geslaagde eerste ontmoeting!


Plaats een reactie