Kan ik mijn scheiding stoppen?

Vraag je jezelf momenteel af of je een scheiding kan stoppen? Elke scheiding is anders, dus is dit een moeilijke vraag om een antwoord op te geven. Maar vaak is het antwoord op deze vraag ja. Het is misschien slechts een tijdelijke stopzetting, maar het kan je de tijd geven die je nodig hebt om dingen op te lossen.

relatie-verbreken

Ga op tijd na of iemand de juiste partner is voor jou

Een echtscheiding is een lucratieve onderneming voor de advocaten en de rechtbanken. Het kan allemaal voortkomen uit het feit dat mensen zichzelf gewoon niet genoeg tijd geven voor het huwelijk om na te gaan of de ander een goede partner voor hen zal zijn.

De oorzaken van een scheiding

Het is mogelijk dat mensen veel te jong trouwen. Het feit dat iemand de wettelijke leeftijd heeft, wil nog niet zeggen dat hij of zij een voldoende emotionele leeftijd heeft om in het huwelijk te stappen. De leeftijd is echter niet het enige mogelijke probleem. Dit kan worden gekenmerkt door het feit dat heel wat koppels die al tientallen jaren lang zijn getrouwd, tegenwoordig ook gaan scheiden.

Uit elkaar groeien binnen het huwelijk

Meer dan waarschijnlijk vraag je of je jouw scheiding kan stoppen omdat je in de gewoonte zit en niet perse omdat je te vroeg getrouwd bent. Waarschijnlijk ben je gewoon uit elkaar gegroeid met je partner en zijn er misschien mogelijkheden om terug dichter bij elkaar te komen.

Isolatie en slechte communicatie

Naar elkaar toegroeien is op zichzelf een goede zaak, in werkelijkheid. Maar uit elkaar groeien gebeurt zelfs tussen de meest perfecte koppels. Isolatie en slechte communicatie eist zijn tol op mensen en voor je het weet zijn ze verbaasd dat ze zich afvragen of ze nu al dan niet moeten scheiden.

De oorzaken van een slechte communicatie

Een foutieve communicatie vindt plaats wanneer een of beide leden van het huwelijk dingen apart gaan doen, zonder informatie door te geven over wat ze met elkaar gaan doen. De communicatie mislukt ook wanneer emoties zoals jaloezie en frustratie beginnen te groeien. Uiteindelijk kom je op een punt waarop koppels opnieuw moeten leren communiceren met elkaar. Alleen dan kan het huwelijk nog gered worden. Anders zal de scheiding alleen maar dichter komen.

De communicatiekloof herstellen

Als je niet wilt dat het tot dat punt komt, kan je als koppel een gezamenlijke inspanning leveren om de communicatiekloof te herstellen. Dit kan echter alleen als jullie het allebei op tijd inzien. Wees geïnteresseerd in wat jullie doen. Maak er een punt van om met je partner over andere activiteiten en interesses te praten. Als de andere partner niet bijzonder geïnteresseerd is in het onderwerp, is dat prima. Houd ze gewoon op de hoogte, om zo te zeggen, door ze om de zoveel tijd de hoogtepunten ervan te vertellen.

Samen activiteiten ondernemen

Als de echtgenoot geïnteresseerd lijkt te zijn in het onderwerp, wil hij misschien overwegen hoe hij zich zou voelen als de echtgenoot ook aan de activiteit begint deel te nemen. Voor sommige mensen zijn externe belangen die los staan van het huwelijk en het gezin noodzakelijk, en het kan nodig zijn om dit aan de echtgenoot mee te delen, als dat het geval is. Als het echter acceptabel is om ze te laten deelnemen, dan moeten ze dat in elk geval doen. Een samen uitgevoerde activiteit brengt een paar dichterbij.

Verdergaan met je huwelijk

Dit zijn enkele eenvoudige dingen en tips om over na te denken, maar ze kunnen misschien wel de manier zijn om je scheiding te stoppen en het huwelijk te herstellen.


Maak Helemaal Gratis kennis met een Datingcoach van Lexa.nl

Via Datingsitekeuze.nl schrijf je gratis in en laat je je begeleiden door een gespecialiseerde datingcoach. Zo start je gratis een gesprek over jouw intenties binnen online daten en ontvang je persoonlijke matches en tips voor jouw datingprofiel.

Dit leidt tot in meer dan 84% van de gevallen tot een geslaagde eerste ontmoeting!


Plaats een reactie