‘Ik ben nog steeds verliefd op mijn ex’

Als je nog verliefd bent op je ex, dan kan dat een lastige situatie zijn. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor andere mensen rondom jou. Zeg je dat bijvoorbeeld rond, met alle bijbehorende ellende en gevoelens van mislukking die gepaard gaan met een liefdesverklaring? Vermijden je vrienden je omdat je alleen maar zeurt dat je nog steeds verliefd bent op je ex? Hoe kom je door de dagen en lange nachten wanneer je je zo ellendig voelt?

Je ex terugkrijgen

Terug bij elkaar komen met je ex is natuurlijk mogelijk, afhankelijk van de details van het uit elkaar gaan, maar er is geen zeker antwoord op het vuur of het wel of niet zal gebeuren. Nadat je jezelf de tijd hebt gegeven om op adem te komen en na te denken, is het enige dat je kunt doen, je ex je eerlijke gevoelens laten weten, dat je niet wilt dat ze uit je leven verdwijnt en dat je graag nog een kans krijgt om de dingen weer te laten werken. Soms is de eerlijkheid en de oprechte uitdrukking van waardering voor wat verloren was, voldoende om je ex terug te krijgen.

Is er ontrouw geweest?

Als je je ex wilt terugkrijgen, is dat misschien niet mogelijk. Wat als er bijvoorbeeld ontrouw geweest is en het vertrouwen is geschonden? Ontrouw is namelijk een vernietiger van vertrouwen. Of je nu degene was die vals speelde of dat het je ex was, vertrouwen is iets dat heel moeilijk te herwinnen is van zodra het gebroken is. Iemand kunnen vertrouwen is direct gerelateerd aan hoe veilig iemand zich voelt bij de ander. Als er geen gevoel van veiligheid en vertrouwen is, dan is het opnieuw opbouwen van het vertrouwen een lange en zware taak.

Hoe kan je de problemen en fouten aanpakken?

Een ander punt om te overwegen als jullie twee proberen om de liefde die je ooit voor elkaar had opnieuw te doen aangaan, is hoe je de fouten en patronen uit het verleden kan vermijden die ervoor zorgden dat de relatie in de eerste plaats veranderde. Omdat je nu in een positie bent waarin je zegt dat je nog steeds verliefd bent op je ex, betekent niet noodzakelijkerwijs dat een van jullie de harde les heeft geleerd. Hopelijk heb je de specifieke problemen die het stoppen van de relatie veroorzaakten, kunnen identificeren. Om de geschiedenis niet te laten herhalen, moeten deze problemen worden geïdentificeerd en verholpen.

Verliefd zijn en blijven

Verliefd zijn is eigenlijk het gemakkelijke deel van de hele situatie. De romantiek levend en gezond houden is het moeilijke gedeelte ervan. Dit is het gedeelte dat constante aandacht vereist. Helaas heb je in het geval van het opnieuw opbouwen van een gebroken liefde nog meer werk te doen. Wat meer is, het zal een extra inspanning van beide partijen vergen om de communicatielijnen open te houden, zodat het, als een potentieel probleem opduikt, kan worden aangepakt voordat het terug een groot probleem wordt.

Veranderingen aanbrengen

Het verlangen om te tonen dat je gaat veranderen is niet genoeg. Je moet de veranderingen daadwerkelijk aanbrengen en uiteindelijk zal je ex dat zien. Je acties zullen voor zichzelf spreken en je ex zal zien dat de veranderingen er niet alleen zijn, maar dat ze echt en permanent zijn. Dat komt omdat je een positieve tendens doormaakte, van zeuren naar het ondernemen van een positieve actie.

De juiste dingen zeggen

Acties zijn één ding, maar de juiste dingen zeggen zullen echt helpen. Wat echt het belangrijkste is, is je oprechte wens om te veranderen, want als je alleen lang genoeg verandert om je ex terug te krijgen, zal geen enkele tijdelijke verandering de relatie laten werken. Als je veranderingen niet permanent zijn, ga je gewoon dezelfde weg van verdriet en ellende tegemoet. Je wilt toch zeker niet dat je weer zal zeggen dat je nog steeds verliefd bent op je ex?


Maak Helemaal Gratis kennis met een Datingcoach van Lexa.nl

Via Datingsitekeuze.nl schrijf je gratis in en laat je je begeleiden door een gespecialiseerde datingcoach. Zo start je gratis een gesprek over jouw intenties binnen online daten en ontvang je persoonlijke matches en tips voor jouw datingprofiel.

Dit leidt tot in meer dan 84% van de gevallen tot een geslaagde eerste ontmoeting!


2 gedachten over “‘Ik ben nog steeds verliefd op mijn ex’”

  1. mijn ex is terug met hulp van SHIMA die me heeft geholpen mijn relatie te herstellen na 6 maanden verbroken relatie. nu vertrek ik blij met mijn verloofde. alle dank aan SHIMA. Neem contact op met SHIMA via of e-mail zij zal het antwoord zijn op uw probleem, vertrouw me. ik ben een levend getuigenis van haar goede werk.

    Beantwoorden
  2. Het is tijd om mijn getuigenis te geven, ik ben Nelson en blij als ik hier getuig, ik werd door mijn moeder aan Baba Ogbogo voorgesteld toen ze ontdekte dat ik mijn vrouw na drie jaar huwelijk niet zwanger kon maken. Deze zorgden dus voor zoveel problemen in mijn huwelijk en leidden tot een scheiding. zei ze, hij is zeer spiritueel en kan ervoor zorgen dat mijn vrouw in vreugde bij mij terugkeert en dat we samen kinderen kunnen krijgen. In eerste instantie twijfelde ik niet totdat ik contact met hem opnam en toen machtige spreuken over me uitsprak en mijn vrouw bij me terug deed keren nadat ze het nodige had gedaan. En nu zijn we blij met lieve kinderen. Vanaf de dag dat Great BaBa Ogbogo voor mij werkte en mijn problemen oploste. Ik heb een sterke gelofte afgelegd dat ik zolang ik leef, zal blijven getuigen van de goedheid van zijn grote werken, en dat degenen die daarbuiten met relatie- en huwelijksproblemen worden geconfronteerd, snel contact met hem moeten opnemen en een gelukkige getuige moeten worden zoals ik. Ik zet zijn contact hier neer, E-mail of bereik hem via zijn WhatsApp-nummer.
    Hij zorgde ervoor dat mijn ex-vrouw in vreugde bij mij terugkeerde
    Hij genas me van een machteloze man in een echte man.

    Beantwoorden

Plaats een reactie