Hoe werkt Tinder?

Daten kan tegenwoordig op allerlei manieren en Tinder is daar één van. Deze dating app is beroemd en berucht. Enerzijds is het een ideale en moderne manier om een leuke match te vinden. Anderzijds kun je er ook mensen tegenkomen die niet op zoek zijn naar een serieuze relatie. Toch is Tinder een ideale manier om nieuwe mensen te leren kennen en misschien wel de liefde van je leven! Maar hoe werkt Tinder precies?

Swipen naar de liefde op Tinder

Tinder is een populaire app waarmee je andere mensen kunt ontmoeten: de moderne manier van daten. Op basis van je voorkeuren kun je gaan swipen en op zoek gaan naar je match. Er verschijnen foto’s op je scherm van potentiële matches. Die kun je naar links en naar rechts swipen. Vind je iemand leuk? Dan swipe je naar rechts. Heeft de ander jou ook naar rechts geswiped? Dan ben je een match en kun je met elkaar gaan chatten om elkaar beter te leren kennen.

Je kunt ook kiezen voor Tinder Plus of Tinder Gold, een premium en betaalde versie van de app waarbij je gebruik kunt maken van allerlei extra’s. Zo kun je zien wie jou leuk vindt en kun je zoveel liken als je wilt. Ook heb je met Tinder Gold de mogelijkheid om over de hele wereld te swipen. Een normaal Tinder account is gratis en geeft je een dagelijks limiet van honderd likes.

Hoe werkt Tinder? Maak een account en stel je voorkeuren in

Hoe begin je met tinderen? De eerste stap die je zet is het aanmaken van een account. Dit doe je gemakkelijk en snel via de Tinder dating app die je download in de App Store of Google Play. Je Tinder wordt gelinkt aan je Facebook voor verificatie. Heb je geen Facebook? Het is tegenwoordig ook mogelijk om je account aan te maken met een 06-nummer. Je krijgt dan een verificatiecode toegestuurd die je in kunt voeren om te kunnen beginnen met tinderen.

Als je eenmaal een account hebt kun je eerst je foto’s toevoegen en de voorkeuren aangeven. Bij de Instellingen kun je onder andere aangeven in welk geslacht je geïnteresseerd bent en welke leeftijdscategorie. Verder bepaal je de maximale afstand van je potentiële matches. Kies je bijvoorbeeld een straal van 40 kilometer, dan worden alle potentiële matches in deze straal weergegeven en kun je gaan beginnen met swipen. Ook kun je aangeven waar je werkt, waar je woont en hoe oud je bent. In het vakje ‘Over mij’ kun je wat meer over jezelf vertellen of aangeven waar je naar op zoek bent.

Tinder: Like en Super Like

De potentiële matches komen één voor één langs en het is aan jou om te bepalen of je ze gaat liken. Je kunt ook op een foto van iemand klikken om meerdere foto’s te bekijken of de tekst te bekijken die hij of zij over zichzelf heeft geschreven. Vind je iemand heel erg leuk? Dan kun je die persoon een Super Like geven. Deze persoon krijgt daar ook een melding van; je kunt op deze manier dus extra opvallen. Vinden jullie elkaar leuk? Dan verschijnt er op je scherm een melding dat je een match bent. Deze persoon staat nu bij je matches en je kunt met elkaar gaan chatten!

Tijd om elkaar te ontmoeten

Klikt het via de chat en wil je elkaar beter leren kennen? Dan kun je ervoor kiezen om nummers uit te wisselen of te gaan afspreken. Het is altijd belangrijk om je eigen tempo te bepalen. Wil je liever nog niet afspreken? Voel je dan niet verplicht om snel met iemand af te spreken. Ga je op date? Je kunt gezellig een drankje doen in de stad of een leuk restaurant uitkiezen. Op deze manier kan er zomaar iets moois opbloeien. Er zijn veel verhalen van koppels die elkaar op Tinder hebben gevonden!

5/5 - (2 stemmen)

Maak Helemaal Gratis kennis met een Datingcoach van Lexa.nl

Via Datingsitekeuze.nl schrijf je gratis in en laat je je begeleiden door een gespecialiseerde datingcoach. Zo start je gratis een gesprek over jouw intenties binnen online daten en ontvang je persoonlijke matches en tips voor jouw datingprofiel.

Dit leidt tot in meer dan 84% van de gevallen tot een geslaagde eerste ontmoeting!


Plaats een reactie