Tinder inloggen lukt niet: oorzaken en oplossingen

Lukt het je niet om in te loggen bij Tinder? Wanneer inloggen bij deze dating app niet lukt kan dit verschillende oorzaken hebben. Soms krijg je een foutcode of heb je een nieuw telefoonnummer terwijl je oude nummer nog gekoppeld is aan je account. Gelukkig is er voor de meeste oorzaken een makkelijke oplossing. Hier vind je de oplossingen zodat je snel weer kunt gaan tinderen!

Tinder inloggen lukt niet reden 1: Een foutmelding

Het kan voorkomen dat je te maken krijgt met een foutcode. De foutcode verschijnt op het moment dat je in wilt loggen. Dit is erg vervelend, want dit betekent dat je niet kunt inloggen en geen gebruik kunt maken van de app. Toch is dit probleem minder groot dat je denkt, want vaak is er slechts een kleine handeling nodig om dit op te lossen.

De oplossing

Hoe verhelp je dit probleem? Vaak heeft het te maken met je internetverbinding. Controleer dit bijvoorbeeld door te schakelen tussen wifi en je mobiele data. Op die manier kun je zien of Tinder het wel doet als je niet verbonden bent met je wifi. Als dit het inlog-probleem niet oplost kun je dat melden bij de helpdesk van Tinder. Zij gaan dan met het probleem aan de slag.

Een andere oorzaak kan zijn dat de app wel een update kan gebruiken. Soms resulteert dit in het feit dat je niet meer kunt inloggen. Dit betekent dat je soms alleen de app moet updaten. Op deze manier heb je de meest recente versie van Tinder en kun je meestal gewoon weer inloggen zoals je gewend bent.

Reden 2: Een nieuw telefoonnummer

Als je met je oude telefoonnummer bent ingelogd op Tinder, is de kans groot dat dit niet meer lukt als je een nieuw telefoonnummer hebt. Jouw Tinder is tenslotte geverifieerd door en gekoppeld aan je oude nummer. Het is dus logisch dat je Tinder inloggen niet lukt en dat je dus geen gebruik kunt maken van je account.

De oplossing

Hoe verhelp je dit probleem? Voor het wijzigen van je telefoonnummer kun je de volgende stappen ondernemen:

 1. Ga naar de Tinder app en tik op inloggen
 2. Selecteer de optie ‘Heb je problemen met inloggen?’
 3. Tik op Inloggen met e-mail
 4. Vul je herstel emailadres in waar je account aan is gekoppeld. Hier wordt vervolgens een mail naar toegestuurd.
 5. In de mail staat een link waarmee je jouw nieuwe telefoonnummer kunt verifiëren.

Let wel op: je kunt je account alleen herstellen wanneer je toegang hebt tot het mailadres waarmee je het account hebt aangemaakt. Tinder kan om veiligheidsredenen geen toegang tot het account verlenen als je dit mailadres niet meer gebruikt of er niet meer op kunt komen.


Maak Helemaal Gratis kennis met een Datingcoach van Lexa.nl

Via Datingsitekeuze.nl schrijf je gratis in en laat je je begeleiden door een gespecialiseerde datingcoach. Zo start je gratis een gesprek over jouw intenties binnen online daten en ontvang je persoonlijke matches en tips voor jouw datingprofiel.

Dit leidt tot in meer dan 84% van de gevallen tot een geslaagde eerste ontmoeting!


2 gedachten over “Tinder inloggen lukt niet: oorzaken en oplossingen”

 1. Gisteren ik ben voor het alle eert lid geworden en van daag kan niet inloggen .ik gebruik mijn pc dus geen tel.

  ik raad jullie om nooit lid worden deze site wil alleen geld van ons en verder bekijkt maar

  Beantwoorden
 2. Helaas krijg ik geen toegang tot mijn account. Ik kreeg een ‘consents to terms and conditions. Ik vink bij en ga verder nergens geen, of naar een asiatische vreemde taal.
  Wat is er aan de hand? Ik ben bang dat ik gehackt ben.

  Beantwoorden

Plaats een reactie