Heb je een speciaal iemand nodig in je leven?

Voor veel mensen geeft een relatie een gevoel van identiteit, een bepaald doel en erbij horen. Ze hebben het gevoel dat het hebben van die ene speciale persoon, ongeacht hoeveel inzet van hun nodig is, hen in staat stelt comfortabel in hun sociale groep te passen, vooral als iedereen in hun vrienden- en familiekring een partner heeft. Als je single bent, kan het zijn dat je je alleen, eenzaam en een buitenstaander voelt.

Start geen relatie uit noodzaak

Als je de druk voelt vanuit je vriendenkring om een relatie te starten, kan dit een slechte beslissing zijn om vanuit deze druk een relatie te starten. Je mag je in geen geval gedwongen voelen om iemand te ontmoeten uit een gevoel van noodzaak. Dat is misschien prima op korte termijn als tijdelijke oplossing om gezelschap te krijgen, maar dit is geen gezonde basis voor een relatie op lange termijn.

Het beëindigen van een slechte relatie

Als je een relatie start uit noodzaak of uit druk, is het waarschijnlijk dat de relatie op een bepaald ogenblik beëindigd zal worden. Mensen voelen zich vaak beroofd wanneer een relatie eindigt. Zelfs het beëindigen van een slechte relatie kan voelen als een mislukking en het kan angst opwekken. Er kunnen zorgen zijn over de toekomst en er kunnen vragen opduiken zoals of je ooit iemand anders zal ontmoeten, hoe lang je alleen zal blijven, had je beter je best moeten doen, was je toch beter in de relatie gebleven, enzovoort.

Een huwelijk of relatie met liefde en respect is belangrijk

Het is dus meer dan duidelijk dat het belangrijk is om een relatie aan te gaan uit liefde. Er is nergens meer eenzaamheid dan in een liefdeloos huwelijk, waarbij bijvoorbeeld koppels samenblijven om financiële redenen, waardoor ze samen blijven uit angst om alleen te zijn, of voor de kinderen. De spanning, onderliggende wrok, vijandigheid of het constante gekibbel kunnen zorgen voor een zeer ongelukkig huishouden. Er is niets speciaals aan een relatie waarin liefde of wederzijds respect ontbreekt.

Ga geen relatie aan uit wanhoop

Wanneer we wanhopig zijn om een speciaal iemand vinden, kan dit meer problemen veroorzaken in een relatie omdat dit geen gezonde basis is voor het starten ervan. Het definiëren van onszelf en anderen door middel van onze relatiestatus kan het echte punt missen van het hebben van iemand die belangrijk is met wie we ons leven kunnen delen. Die persoon moet waarde toevoegen en niet de enige reden voor ons bestaan geven.

Een relatie aangaan voor lange termijn

Een relatie aangaan is belangrijk vanuit het standpunt om dit te doen voor een lange termijn. Een belangrijke stap hierbij is om jezelf af te vragen wat je van een relatie verwacht. Heb je echt een speciaal iemand nodig? Draait je leven letterlijk om het hebben van een significante ander in je leven? Bepaalt je relatiestatus wie je bent? Hoe ziet dat eruit voor jou? Het is belangrijk om te weten of je bereid bent om te wachten op de juiste persoon, hoe lang dat ook duurt.

Een partner vinden met dezelfde verwachtingen

Het is belangrijk om een partner te vinden die dezelfde verwachtingen heeft. Sommige mensen kunnen gericht zijn op trouwen of permanent samenwonen, maar voor anderen kan dat te opdringerig zijn. Sommigen willen een constante partner waarmee ze alles samen doen, maar anderen houden ervan om wat onafhankelijkheid en afzondering te behouden. Ze genieten van specifieke tijden samen, zoals vakanties of weekends, maar ze leven hun eigen leven op andere momenten.

Jezelf gelukkig voelen

Om de juiste, speciale persoon te vinden is het goed om eerst aan jezelf te werken. Als je je goed voelt over jezelf, wanneer je gezond en gelukkig bent, straal je dat af op anderen. Dan merk je dat de kwaliteit van je leven verbetert en realiseer je je dat je liever alleen bent, dan wanneer je met iemand zou samen zijn die niet geschikt is voor jou. Wanneer je leert om van jezelf te houden, vind je manieren om je gedachten en je gevoelens aan anderen te communiceren en ben je in staat om de juiste grenzen aan te geven voor aanvaardbaar en onaanvaardbaar gedrag. Je wanhopige behoefte aan een speciaal iemand neemt af en je bent in staat om selectiever en meer onderscheidend te zijn. Je bent in staat om iemand te vinden die je aanvult en waarde toevoegt aan je leven. Het is bevrijdend om te beseffen dat een speciaal iemand alleen speciaal is omdat hij geschikt is voor jou. De relatie wordt dan een prachtige uitkomst en toevoeging, in plaats van een noodzaak in je leven.


Maak Helemaal Gratis kennis met een Datingcoach van Lexa.nl

Via Datingsitekeuze.nl schrijf je gratis in en laat je je begeleiden door een gespecialiseerde datingcoach. Zo start je gratis een gesprek over jouw intenties binnen online daten en ontvang je persoonlijke matches en tips voor jouw datingprofiel.

Dit leidt tot in meer dan 84% van de gevallen tot een geslaagde eerste ontmoeting!


Plaats een reactie