Jezelf beschikbaar maken voor een relatie

Hoe vaak horen we sommige mensen wel niet zeggen dat ze nooit iemand zullen vinden die geschikt is voor hun? Hoe hard ze ook hun best doen, zoals bijvoorbeeld het regelmatig aanwezig zijn op online datingsites, uitnodigingen van vrienden accepteren, lid worden van verschillende groepen, enzovoort, ze lijken nooit iemand te ontmoeten met wie ze echt matchen. Is er iets anders aan de hand of zijn ze echt klaar en beschikbaar, maar hebben ze gewoon pech in hun zoektocht? Als jij je hierin herkent, wat moet er dan gebeuren om jezelf tot op heden beschikbaar te stellen?

Te veel werken en te weinig vrije tijd is een probleem

Te veel werken kan veel van jou als persoon eisen en een minpunt stellen aan je beschikbaarheid. Vermoeid zijn of te toegewijd zijn aan je werk, kan betekenen dat je weinig vrije tijd of energie over hebt om voldoende moeite te doen om er aantrekkelijk uit te zien en ontvankelijk te zijn voor de charmes van iemand anders. De juiste voorbereiding nemen om iemand nieuw te ontmoeten vereist een zekere hoeveelheid inspanning, tijd en geld. Er is niet altijd veel over als we worden ondergedompeld in zakelijke eisen, deadlines of zelfs familieproblemen.

Toekomstgericht zijn

We weten misschien niet eens hoe vrij we zijn om van harte een nieuwe relatie na te streven in de komende weken en maanden. Lange uren werken of regelmatig weg zijn van huis kan onze wens dempen. We hebben het vaak zo druk dat zelfs het nadenken over het prille begin van een nieuwe relatie te veel moeite kan kosten. Toch wordt het opbouwen van een bedrijf of carrière vaak gedaan met één oog op onze toekomstige verwachtingen, zoals bijvoorbeeld uitkijken naar het regelen van een relatie met de juiste partner, een gezin stichten, samen een huis bouwen, enzovoort.

De juiste balans in het leven

Door te zorgen voor een betere balans in het leven, wordt vaak een mentaliteitsverandering doorgevoerd waarbij alle aspecten van het leven komen kijken en we onszelf beschikbaar stellen.

Vriendschap is belangrijk

Onze vrienden kennen ons goed. Ze kunnen erop staan dat ze ons echt geliefd willen zien in een geweldige nieuwe relatie, maar is dat echt het geval? Weet je zeker dat ze het diep van binnen goed vinden dat de bestaande dynamiek van je vriendschap kan veranderen als je een nieuwe relatie hebt, waar je tijd en loyaliteit kunnen worden beïnvloed door de noodzaak om iemand anders te overwegen? Je merkt misschien een verandering in hun gedrag als ze jou minder horen wanneer je een nieuwe relatie hebt. Misschien worden ze wel negatief of kritisch over een potentiële nieuwe vrijer. Besteed daarom voldoende aandacht aan dat gebeuren en probeer te bespreken hoe jullie je beide voelen. Zorg voor de zekerheid dat ze altijd belangrijk zullen zijn en bepaal of je regelmatig contact wilt houden, zelfs als dit soms telefonisch of online moet gebeuren.

Familie is belangrijk

Familie kan interessant zijn, vooral als je heel dicht bij je broers en zussen of ouders staat. Broers en zussen kunnen jaloers zijn op het vooruitzicht dat hun broer of zus aan het daten zijn, vooral als ze veel hebben gedeeld, elkaar misschien hebben geholpen door moeilijke tijden, een breuk hebben overleefd en vele uren samen hebben doorgebracht met het delen van vertrouwelijke informatie en advies. Een goede familieband moet je altijd sterk houden, ook als je een nieuwe relatie hebt.

Dochters en moeders

Meisjes zullen vaak zeggen dat hun moeder hun beste vriend is. Ze bellen elkaar elke dag en ze bespreken alles. Sommige moeders worstelen met het loslaten van hun kinderen en zijn te afhankelijk van hun dochters voor gezelschap. Ze kunnen bezitterig zijn en ze kunnen het verafschuwen om hun intense nabijheid met een nieuwe derde te moeten delen.

Moeders die weigeren om los te laten

Als een moeder weigert los te laten, kan ze de mogelijkheid van een ontluikende nieuwe relatie voor haar dochter onderuit halen. Vaak in een invloedrijke positie, kan ze altijd aanwezig zijn met geld, traktaties en zelfs via de kennis om in te praten op haar dochter. Ze kan bijvoorbeeld regelmatig bellen, constant beschikbaar zijn om te helpen en ondersteuning bieden met een termijn van een minuut. Hoe kan een potentiële nieuwe relatie concurreren met zo’n intieme, lang gevestigde band?

Zonen en vaders

Zonen en vaders zijn ook vaak geweldige metgezellen. Ze delen hobby’s en interesses met elkaar en ze brengen misschien samen uren door met een gezamenlijke liefde voor sport, auto’s, enzovoort. Sommige vaders en zonen werken misschien samen en zijn de beste vrienden. Een nieuwe vriendin kan een grote inbreuk zijn op de hoeveelheid tijd die ze meestal samen doorbrengen. Net als bij moeders en dochters, kan het in dit geval moeilijk zijn om hiermee weg te komen als de vader geen stap terug wilt zetten om de relatie te doen slagen.

Veranderingen accepteren is noodzakelijk

Als je begint te beseffen hoeveel moeite je hebt om jezelf tot op heden beschikbaar te maken, accepteer dan dat de verandering van jou moet komen. Je moet bepalen wat er aan de hand is of waarom het fout gaat. Elke nieuwe relatie vereist inspanning, compromissen en kan soms als hard werken aanvoelen. Als je je uiteindelijk wilt settelen, misschien een langdurige metgezel wilt vinden, of misschien een gezin wilt stichten, moeten sommige dingen veranderen. Steviger en assertiever zijn met sommige van je bestaande relaties is misschien een stap die je moet durven nemen. Je moet bereid zijn om te doen wat nodig is om jezelf mentaal, fysiek en emotioneel klaar te maken om iemand te ontmoeten die je wensen kan vervullen en aan je relatiebehoeften kan voldoen. Dan ben je tot op heden beschikbaar!


Maak Helemaal Gratis kennis met een Datingcoach van Lexa.nl

Via Datingsitekeuze.nl schrijf je gratis in en laat je je begeleiden door een gespecialiseerde datingcoach. Zo start je gratis een gesprek over jouw intenties binnen online daten en ontvang je persoonlijke matches en tips voor jouw datingprofiel.

Dit leidt tot in meer dan 84% van de gevallen tot een geslaagde eerste ontmoeting!


Plaats een reactie