Waarom je moet uitgaan of daten als je 50 jaar bent

Sommige mensen vragen zich misschien af waarom ze nog moeten uitgaan of gaan daten als ze al 50 jaar zijn of ouder. Misschien heb je al een vol en druk leven met kinderen of kleinkinderen die veel van je tijd, geld en energie vragen. Elke dag moet worden besteed aan het bieden van hulp, om aan al hun gevarieerde eisen te voldoen. Ook is het mogelijk dat je ouder wordende ouders in huis hebt, die een serieus deel van je leven hebben ingenomen, die eisen stellen en regelmatig ondersteuning nodig hebben om ervoor te zorgen dat ze in orde zijn.

old-couple-walking-while-holding-hands-906111

Een nieuwe levensfase aangaan

Je kan je comfortabel vestigen na jaren van opvang voor anderen, zoals opvang die je deed voor je kinderen, je ex, je baan en de bijbehorende sociale contacten, zoals een aansluiting bij groepen en samenlevingen die een vereiste waren voor die manier van leven. Nu zit je in een nieuwe levensfase. Misschien vind je het wel veel te veel gedoe om een datingelement te introduceren en stel je je de vraag waarom je nu zou uitgaan?

Zet je remmingen opzij

Veel mensen van in de vijftig zitten tussen hun kinderen en ouders in. Ze proberen aan beide kanten van het spectrum tegemoet te komen aan hun behoeften. Vertrouwd worden als de primaire verzorger voor een kwetsbare, zwakke of zieke ouder kan heel goed een demper zijn voor een nieuwe relatie, die mogelijk je vermogen beperkt om ’s avonds weg te gaan, of als je een weekendje weg zou boeken. Verzorger zijn leent zich ook niet zo goed om nachten vol passie door te brengen in de volgende slaapkamer langs de gang. Echter mag dit je niet tegenhouden om een nieuwe relatie aan te gaan.

Je grenzen verleggen

Veel mensen beseffen dat ze steeds ouder worden. Ze weten wat ze wel en niet leuk vinden en ze zullen vaak terughoudend zijn om een ongemakkelijke situatie te tolereren of om te veel compromissen te sluiten. Het is echter vaak goed om onze grenzen een beetje te verleggen en iets nieuws te proberen. Het helpt ons om flexibel te zijn in ons denken en in onze benadering van het leven. Empathisch zijn en in staat zijn om een ander gezichtspunt te waarderen, is vaak wat onze jeugdige betrokkenheid bij het leven in stand houdt.

Daten houdt ons jong

Daten houdt ons jong en up-to-date. We moeten voor onszelf zorgen, modern blijven en interessant zijn. Een modeshow bezoeken en nieuwe ideeën opdoen, of in het winkelcentrum even ontspannen met een kopje koffie kan helpen. Ga een keertje naar de kapper of boek een make-up sessie, het zal je goed doen!

Moeite doen om nieuwe mensen te ontmoeten

Als we ons klaar voelen om te daten, kunnen we hierin actie brengen en moeten we dingen verkennen waarin we geïnteresseerd zijn. Als we iemand met dezelfde smaak willen ontmoeten, is het goed om naar plaatsen te gaan waar ze te vinden zijn. Het kan bijvoorbeeld leuk zijn om lid te worden van een wandel-, dans- of muziekgroep, om je in te schrijven voor een cursus aardewerk, schilderen of talen, of om lid te worden van een boekenclub. Op die manier breid je je sociale kring uit, heb je een vaste afspraak om potentiële nieuwe liefdesbelangen te krijgen en mogelijk nieuwe mensen te ontmoeten. Blijf gedisciplineerd om er mooi uit te zien en moeite te doen. Het voorkomt dat apathie en traagheid zich vestigen.

Daten via vrienden

Daten wanneer je ouder bent dan 50 jaar, kan betekenen dat je je vrienden vertrouwt als ze je iemand voorstellen die volgens hen een goede match is. Ze kennen je goed, ze kennen je smaak en je eigenaardigheden. Ze kunnen iemand in gedachten hebben die perfect bij jou past. Ga mee met hun en wie weet kan je een beetje flirten en je gespreksvaardigheden vernieuwen.

Daarnaast zijn er nog voldoende datingsites voor 50 plus en senioren.

Respect hebben voor elkaar

Het vinden van iemand die ons respecteert, voor ons zorgt, ons aan het lachen maakt en bij ons wil zijn, is een zeer aantrekkelijke propositie op elke leeftijd. Het is een goede reden om te blijven daten als we 50 jaar of ouder zijn. Inmiddels weten we wat we wel en niet willen en zijn we zelfverzekerd genoeg om te vragen wat we willen. Dus, ga uit en geniet van een relatie die waarde toevoegt aan je leven.

5/5 - (1 stemmen)

Maak Helemaal Gratis kennis met een Datingcoach van Lexa.nl

Via Datingsitekeuze.nl schrijf je gratis in en laat je je begeleiden door een gespecialiseerde datingcoach. Zo start je gratis een gesprek over jouw intenties binnen online daten en ontvang je persoonlijke matches en tips voor jouw datingprofiel.

Dit leidt tot in meer dan 84% van de gevallen tot een geslaagde eerste ontmoeting!


Plaats een reactie