Beste gespreksonderwerpen op een eerste date

De eerste date is al spannend genoeg, dus waarom zou je je dan ook nog druk moeten maken over wat je wilt gaan zeggen? Misschien heb je een leuke man of vrouw ontmoet op een dating app en is het nu tijd voor de eerste date.

Er zijn heel veel dingen waar je het samen over kunt hebben. Maar wat zijn nu de leukste gespreksonderwerpen voor een eerste date? Hier vind je vijf leuke gespreksonderwerpen voor de eerste date.

Leuke gespreksonderwerpen eerste date

Het is altijd makkelijk om over je eigen leven te praten, en dan met name over je familie en vrienden. Op deze manier leer je elkaar niet alleen beter kennen, maar heb je ook volop gespreksstof.

Vertel bijvoorbeeld een leuke anekdote uit je jeugd om het ijs een beetje te breken. Grote kans dat je date ook leuke verhalen gaat vertellen en zo ben je wel een poosje zoet met de leukste verhalen over familie of vrienden.

Praat over je reizen en vakanties

Ook altijd leuk: gesprekken over vakanties en reizen. Dit is vooral leuk wanneer jullie allebei van reizen houden en veel van de wereld hebben gezien. Jullie kunnen elkaar over de leukste reis vertellen of het land wat de meeste indruk op je heeft gemaakt.

Dit schept een band en je kunt daarnaast ook veel meer over de ander te weten komen. Vraag bijvoorbeeld naar de landen die nog op zijn of haar lijstje staan en waarom. Zo kun je hele interessante gesprekken voeren.

Altijd raak: boeken en films

Wat doet hij in zijn vrije tijd of wat is haar favoriete film? Met gesprekken over vrije tijd kom je veel te weten over elkaar. Misschien hebben jullie allebei een grote passie voor muziek en komen jullie daar tijdens de date achter.

Praten over films, boeken en muziek is altijd een goed idee omdat je er zo achter komt wat voor persoon er voor je zit. Als je date nooit boeken leest of het liefst zoveel mogelijk op zijn of haar smartphone zit in zijn of haar vrije tijd dan kun je daar ook je conclusies uit trekken.

Levenslessen en de toekomst

Een goed gespreksonderwerp tijdens de eerste date is natuurlijk ook de toekomst. Wat zijn de passies en dromen van je date? Misschien wil hij nog wel een wereldreis maken voor zijn dertigste of heeft zij altijd nog de passie om een flinke stap in haar carrière te maken.

Passies en dromen zijn altijd een goed onderwerp. Je komt er vaak achter waar je date echt enthousiast over is en dat is altijd makkelijk om verder op in te haken. Je kunt ook nog meer de diepte ingaan en praten over de levenslessen die je geleerd hebt. Dit kan hele interessante en open gesprekken opleveren.

Te vermijden gespreksonderwerpen eerste date

Waar kun je het beter niet over hebben?

Er zijn een aantal onderwerpen die niet perse taboe zijn, maar waar het risico op een afknapper wel wat groter is. Zo kun je onderwerpen als politiek en geloof beter vermijden in het begin, omdat dit kan leiden tot discussies. En dat is op zich niet verkeerd, maar het moet wel gezellig blijven.

Ook een onderwerp dat uit den boze is: praten over exen of eerdere relaties. Het komt dan over alsof je nog met je ex bezig bent en dat kan een afknapper zijn voor jouw of je date.

4.7/5 - (3 stemmen)

Maak Helemaal Gratis kennis met een Datingcoach van Lexa.nl

Via Datingsitekeuze.nl schrijf je gratis in en laat je je begeleiden door een gespecialiseerde datingcoach. Zo start je gratis een gesprek over jouw intenties binnen online daten en ontvang je persoonlijke matches en tips voor jouw datingprofiel.

Dit leidt tot in meer dan 84% van de gevallen tot een geslaagde eerste ontmoeting!


Plaats een reactie