OKCupid Datingsite Review

Wanneer je op zoek bent naar een goede datingsite, heb je heel wat mogelijkheden. Er zijn landelijke, maar ook internationale sites waar je op zoek kunt gaan naar liefde of een nieuwe vriendschap. Een van de internationale datingsites waar je uit kunt kiezen is OKCupid. Wil je meer weten over deze datingsite, bijvoorbeeld hoe het werkt en hoeveel je betaalt voor een account? Hier lees je de belangrijkste informatie over de datingsite. OKCupid. 

Wat is OKCupid?

OKCupid is een datingsite voor singles vanaf 18 jaar die op zoek zijn naar een serieuze relatie. Deze datingsite is ontstaan in 2004: vier vrienden maakten OKCupid en in 2012 was de datingsite een van de grootste datingsites met een app. In 2014 was OKCupid de eerste datingapp met 22 opties voor het geslacht: een revolutionaire verandering in de online datingwereld. Vandaag de dag is OKCupid een zeer uitgebreide datingsite- en app waar je met mannen en vrouwen over alles kunt praten. OKCupid is naar eigen zeggen de beste internationale gratis datingsite

Zo werkt daten via OKCupid

Aanmelden bij OKCupid kan onder andere via jouw Facebook-account, maar ook met een werkend email-adres. De datingsite OKCupid werkt als volgt: via een speciale berekening wordt gekeken welke vrijgezellen bij je passen. Dit gebeurt met een aantal vragen die je moet beantwoorden. Hoe specifieker je deze vragen beantwoord, hoe nauwkeuriger er gezocht wordt naar een goede match. Wanneer jouw profiel compleet is kun je op zoek gaan naar de liefde. 

Nadat je de vragen hebt beantwoord krijg je een overzicht te zien van een aantal profielfoto’s van mannen of vrouwen (afhankelijk van jouw voorkeur). Vervolgens kies je drie profielen die jou aanspreken. OKCupid gebruikt deze keuzes in het maken van matches in de toekomst. Het is mogelijk om meerdere foto’s van jezelf te uploaden: ook kun je jouw Instagram koppelen aan je profiel. Je kunt gratis berichten versturen naar vrijgezellen waar je geïnteresseerd in bent.

De kosten van een account bij OKCupid

Je kunt je gratis aanmelden bij OKCupid. Het is goed om te weten dat je hiermee wel berichten kunt versturen, maar verder beperkte opties hebt. Het is ook mogelijk om een betaald account te kiezen: hiermee zijn bepaalde extra functies beschikbaar. Je kunt bijvoorbeeld anoniem browsen, gefilterd zoeken en kijken wie jouw profiel interessant vindt. De kosten van een OKCupid premium lidmaatschap zijn als volgt:

  • 1 maand: $19,95 (ongeveer €16,95)
  • 3 maanden $14.95 (ongeveer €12,50)
  • 6 maanden $9,95 (ongeveer €8,35)

Het is daarnaast ook mogelijk om te kiezen voor bepaalde boosts waarmee je ervoor zorgt dat je profiel beter zichtbaar wordt voor anderen. Het gebruik van 1 boost kost je $1,99. Hoe meer boosts je koopt, hoe goedkoper ze per stuk zijn. Zo kosten 10 boosts $1,69 per stuk.

OKCupid: de voor- en nadelen 

Wanneer je kiest voor een account bij OKCupid, wil je natuurlijk weten met welke voordelen je te maken krijgt. Op deze manier kun je voor jezelf bepalen hoe aantrekkelijk het is om een account bij OKCupid aan te maken. Hier lees je de belangrijkste voordelen van deze datingsite, maar ook enkele mogelijke nadelen. De voordelen:

  1. Je hebt de mogelijkheid om connecties te maken met mensen van over de hele wereld;
  2. Je kunt altijd en overal OKCupid gebruiken, dankzij de app;
  3. Het matchsysteem van OKCupid zorgt voor betere connecties;
  4. OKCupid is een gebruiksvriendelijke datingsite

Zitten er ook nadelen aan het gebruik van OKCupid? Deze website heeft een aantal voordelen, maar er zijn ook enkele mindere punten. Zo is het bijvoorbeeld goed om te weten dat alles volledig in het Engels is en dat je deze taal goed moet beheersen om er volop gebruik van te kunnen maken. Daarnaast moet je voor een premium account kiezen wanneer je het maximale uit jouw profiel wil halen. Het is goed mogelijk om de app van OKCupid te downloaden via de App Store of Google Play.

5/5 - (1 stemmen)

Maak Helemaal Gratis kennis met een Datingcoach van Lexa.nl

Via Datingsitekeuze.nl schrijf je gratis in en laat je je begeleiden door een gespecialiseerde datingcoach. Zo start je gratis een gesprek over jouw intenties binnen online daten en ontvang je persoonlijke matches en tips voor jouw datingprofiel.

Dit leidt tot in meer dan 84% van de gevallen tot een geslaagde eerste ontmoeting!


Plaats een reactie