PlanetRomeo Datingsite Review

Ben je op zoek naar een goede datingsite? Er zijn heel wat mogelijkheden voor datingsites wanneer je op zoek bent naar de liefde of een vriendschap. Een van de opties die je hebt is PlanetRomeo, ook wel Romeo genoemd. Voorheen stond deze site bekend als Gay Romeo. Wat voor soort datingsite is dit, hoe werkt het en wat zijn de belangrijkste voor- en nadelen? Hier lees je alle informatie over PlanetRomeo: van algemene informatie tot eventuele kosten voor een lidmaatschap. Zo kun jij gemakkelijk bepalen of PlanetRomeo voor jou de juiste keuze is.

Wat is PlanetRomeo?

PlanetRomeo is een datingsite voor homoseksuelen, biseksuelen en transgenders. Romeo is een onderneming van 70 medewerkers die voornamelijk werkzaam zijn in Amsterdam en Berlijn. Met Romeo wordt het mogelijk om contact te zoeken met homoseksuelen, biseksuelen en transgenders over de hele wereld. PlanetRomeo ziet zichzelf als een open-minded en vriendelijk platform waar je op zoek kunt gaan naar een ‘hot date’, maar ook naar ware liefde of een diepgaande vriendschap.

De datingsite heeft naar eigen zeggen al meer dan twee miljoen leden. Hiervan zijn er dagelijks meer dan 100.000 online om mee te chatten. Er komen dagelijks zo’n 15.000 leden bij van over de hele wereld.

Zo werkt daten via PlanetRomeo

De datingsite is speciaal gemaakt zodat jij precies kunt vinden wat je zoekt. Of je nu op zoek bent naar een leuke date, een nieuwe vriendschap of de liefde van je leven: je kunt mannen in jouw omgeving vinden en ieder profiel bekijken. Je kunt ook specifiek op zoek gaan naar de man van je dromen door gebruik te maken van de zoekfunctie en de filters. Bij PlanetRomeo kun je daarnaast onbeperkt chatten met mannen van over de hele wereld. De datingsite PlanetRomeo is open-minded, divers en oordeelt niet. Daarnaast is het met de app goed mogelijk om privéfoto’s te delen met anderen. 

Wil je iemand laten weten dat je hem leuk vindt? Dan kun je een digitale voetafdruk achterlaten, een Footprint. Je hebt de keuze uit verschillende plaatjes waarmee je iemand vertelt dat je interesse hebt. Hiermee kun je het makkelijker maken om een leuk gesprek te beginnen.

De kosten van een account

Hoeveel kost het om gebruik te maken van PlanetRomeo? Je kunt de app van deze datingsite volledig gratis downloaden. Daarnaast biedt een gratis lidmaatschap de mogelijkheid om een profiel aan te maken, profielen van anderen te bekijken en berichtjes te sturen. Je hebt ook de mogelijkheid om voor een premium account te kiezen, genaamd RomeoPlus. Hiervoor betaal je wel maandelijks een bedrag. Voor 1 maand betaal je €8,99, voor drie maanden €6,99 per maand en bij 12 maanden betaal je €4,99 per maand. Het is dus voordeliger om een premium account voor lange tijd af te sluiten. Met een premium account heb je daarnaast ook veel meer mogelijkheden, waaronder:

 1. Je kunt profielbezoeken tot 7 dagen terugkijken;
 2. Je kunt onbeperkt aantal contacten tegelijkertijd onderhouden;
 3. Je kunt je profiel op onzichtbaar zetten;
 4. Er zijn meer zoekfilters beschikbaar;
 5. Er zit geen limiet aan het aantal foto’s dat je kunt uploaden;
 6. Er worden geen advertenties getoond.

De voor- en nadelen van PlanetRomeo

Een account bij PlanetRomeo komt met een aantal voordelen. Maar zijn er ook nadelen aan verbonden? Hier lees je eerst de voordelen van PlanetRomeo op een rij:

 • Veel leden: je kunt genoeg contacten leggen dankzij de meer dan 2 miljoen leden;
 • Wereldwijd: door middel van de ‘travel’ button kun je kennismaken met mannen over de hele wereld;
 • Uitgebreid: er zijn veel mogelijkheden beschikbaar met deze app, waaronder videobellen, chatten en het sturen van privé foto’s;
 • Veilig en privé: er wordt veel en regelmatig gecontroleerd op de echtheid van profielen. Hierdoor is jouw privacy gewaarborgd;

Het is ook goed om te weten dat je te maken kunt krijgen met mogelijke nadelen van PlanetRomeo. In de eerste plaats ben je met een gratis lidmaatschap enigszins beperkt in je mogelijkheden. Een premium account biedt meer mogelijkheden, maar kost wel maandelijks geld. Het is erg gemakkelijk om de PlanetRomeo app te downloaden via de App Store of Google Play.

3/5 - (2 stemmen)

Maak Helemaal Gratis kennis met een Datingcoach van Lexa.nl

Via Datingsitekeuze.nl schrijf je gratis in en laat je je begeleiden door een gespecialiseerde datingcoach. Zo start je gratis een gesprek over jouw intenties binnen online daten en ontvang je persoonlijke matches en tips voor jouw datingprofiel.

Dit leidt tot in meer dan 84% van de gevallen tot een geslaagde eerste ontmoeting!


2 gedachten over “PlanetRomeo”

 1. Was ooit de site voor dating en meer, is aangepast in opzet en beperkt mogelijkheden maar weer blijkt niet elke verandering is een verbetering.
  Veel nep account houders aka fakers en ook heel foute afpersers die als ze geblokt worden binnen 5 minuten een nieuw account maken.
  Planet zegt en belooft veel maar doet weinig voor haar [betalende] leden.
  Het zou zo simpel kunnen zijn dat iedereen die zich aanmeldt een selfie laat zien met een papier voorzien van actuele datum; dat zou al heel wat laffe anonieme neppers tegenhouden.
  Veel Planet gebruikers zijn overgestapt naar Scruff; makkelijker, betrouwbaarder en beter overzicht.

  Beantwoorden

Plaats een reactie