7 Tips voor de beste Tinder foto’s

Wil jij graag een leuke date scoren voor het weekend? Dan heb je vast wel eens van Tinder gehoord. Op deze datingapp kun je heel eenvoudig scrollen door verschillende profielen en iemand vinden om een leuke avond mee te hebben. Tinder heeft het swipen uitgevonden, waarbij je het profiel naar rechts schuift als kandidaat je aanspreekt en naar links om door te gaan naar het volgende profiel.

Deze razend populaire app kent veel leden, dus er is ruime keuze om uit te kiezen. En net zoals je zelf afgaat op de eerste indruk, zal ook jouw eigen profiel een vleeskeuring ondergaan. Het is dan ook uitermate belangrijk om een goede eerste indruk te maken. Zo voorkom je dat je genadeloos wordt afgewezen, nog voordat iemand zelfs maar je profiel heeft bekeken. Met de juiste Tinder foto steel je de show en val je op tussen de vele profielen die aan potentiële matches voorbijgaan. Maar hoe zorg je nu voor de juiste Tinder foto?

Noodzaak van de juiste Tinder foto

Er zijn verschillende gouden regels waaraan je je moet houden, om de beste foto’s op Tinder te kunnen plaatsen. De foto is een belangrijk deel van het inrichten van je profiel. Dit is namelijk het eerste wat door alle leden van deze datingapp wordt gezien. Als je de verkeerde foto plaatst, zal niemand de moeite nemen om op jouw profiel te klikken en wordt jouw zorgvuldig ingevulde en uiterst AD rem omschreven karakterschets niet eens gelezen.

Je hebt dan dus geen kans meer om een verpletterende indruk te maken, ook niet als zich tussen al die leden jouw potentiële match bevindt. Dit wil je koste wat kost vermijden, aangezien de hele gedachte om je in te schrijven op Tinder uiteraard is om juist een keur aan leuke dates binnen te halen. Dus zul je alles uit de kast moeten trekken om geschikte Tinder foto’s te maken en toe te voegen aan je profiel.

1. Meerdere opties voor plaatsen van foto’s

Tinder heeft verschillende tips en tricks om jou te helpen de juiste Tinder foto te vinden. Deze datingapp kent het belang van een goede foto voor het succes dat je op deze datingsite zult behalen. Niet voor niets wordt de mogelijkheid geboden om meerdere foto’s te plaatsen. Je kunt zelfs tot wel zes foto’s uploaden, om een uitstekende eerste indruk te maken. Vaak zegt één foto niet veel over hoe je er werkelijk uitziet en kun je door het plaatsen van meerdere foto’s meer van jezelf laten zien.

Zo krijgen bezoekers van de Tinder app een beter beeld van hoe je eruitziet en zal ook een indruk ontstaan van je karakter. Het zal je zijn opgevallen dat je door meerdere foto’s vaak verschillende indrukken krijgt over hoe iemand eruitziet. Hetzelfde geldt uiteraard voor jou. Maak gebruik van de optie en plaats tot wel zes afzonderlijke foto’s, om andere leden te tonen wie je bent. 

2. Zorg voor afwisseling

Bij het uploaden van je foto’s doe je er verstandig aan om niet enkel foto’s te plaatsen met je huisdier. Vaak is dit niet hetgeen wat veel leden in eerste instantie zal aantrekken, dus je laat potentiële kanshebbers hierdoor al door de kieren vallen. Ook zijn enkel selfies van je gezicht niet interessant genoeg. Het helpt om voldoende variatie in de foto’s te brengen, waarbij je jezelf eveneens toont in dagelijkse situaties, zoals het uitvoeren van hobby’s. Foto’s waar je helemaal op staat, kunnen ook een duidelijke indruk geven van wie je bent en hoe je eruitziet.

Zorg voor een goede line-up aan foto’s, waarbij je let op voldoende afwisseling. Wisselende kleding, omgevingen of situaties kunnen hierbij ook bijdragen aan meer sprekende foto’s. Dan voelt het minder geënsceneerd, alsof je specifiek een fotoshoot hebt gedaan om geschikte foto’s te maken. Houd het natuurlijk, maar wel helder en voldoende gevarieerd.

3. Foto’s van jezelf plaatsen

De beste Tinder foto die kan worden geplaatst, is er één waarop je alleen op staat. Vaak worden foto’s toegevoegd van leden samen met hun vrienden, waarbij het nauwelijks te achterhalen valt wiens profiel het nu werkelijk is. Uiteraard is het prima om een foto te plaatsen van je vriendengroep, zoals je dat op social media deelt.

Echter is het belangrijk dat je ook foto’s plaatst waar jezelf centraal staat. Als man kun je bovendien een foto plaatsen waar je hele bovenlichaam op zichtbaar is, of juist een foto van je gezicht en een deel van je schouders. Deze positie heeft bewezen een goede uitwerking te hebben op vrouwelijke leden die door profielfoto’s scrollen. Als je dus indruk wilt maken en eruit wilt springen, besteed dan aandacht aan de positie die je in de foto inneemt. Zorg voor foto’s waar je alleen op staat en waarbij een deel van je lichaam zichtbaar is. 

4. Belichting van Tinder foto

Om je Tinder foto helemaal de juiste sfeer te geven, zorg je voor een goede belichting. Vaak wordt dit onderschat, echter zit de kracht van een foto in de juiste belichting. Je wilt dat het beeld scherp is en dat er een vrolijke vibratie van de foto afkomt. Door jezelf letterlijk in het zonnetje te zetten, zul je veel aandacht krijgen van potentiële matches.

Wanneer een foto is genomen bij zonsopkomst of juist zonsondergang, dan krijgt jouw Tinder foto iets romantisch. Uiteraard hoeven we je niet te vertellen hoe aantrekkelijk dit zal zijn op jouw volgers. Ook helpt het om jouw Tinder foto te nemen in natuurlijk licht, voor een mooie belichting met natuurlijk effect. Als je een flitser gebruikt, wordt de foto vaak overbelicht en zal je gezicht minder mooi naar voren komen. Je wilt er goed uitzien, om zo de aandacht te trekken van leuke matches voor veel gezellige dates. 

5. Aandachtspunten bij foto’s op Tinder

Als je een goede Tinder foto wilt uploaden, dan zijn er bepaalde zaken waar je op kunt letten. Zoals eerder vermeld is het belangrijk dat er geen andere mensen te zien zijn, tenminste niet op je eerste foto. Dit wordt namelijk jouw profielfoto, waarmee je andere bezoekers van de datingapp naar jouw profiel lonkt. Ook is het verstandig om je gezicht zo vrij mogelijk te houden.

Zorg ervoor dat je geen eten voor je gezicht plaatst, of een zonnebril draagt. Een grote hoed of pet, die je gezicht bedekt is eveneens af te raden. Op jouw Tinder foto wil je goed zichtbaar zijn, met ogen open. Je kunt de foto’s nog bewerken, om het contrast tussen jou en de achtergrond te verhogen. Met de juiste belichting kom je optimaal naar voren. Vermijd bovendien drukke achtergronden met veel indrukken, aangezien dit afleidt en ervoor zorgt dat je een onrustige uitstraling krijgt. 

6. Tips voor mannen en vrouwen

Met een Tinder foto zeg je veel over wie je bent. Voor vrouwen is gebleken dat ze het beste scoren door foto’s te plaatsen waar ze lachend op staan. Ook kun je als vrouw beter recht in de lens kijken, zodat mannen een duidelijke indruk krijgen van je karakter en persoonlijkheid.

Voor mannen geldt doorgaans precies het omgekeerde. Een profielfoto van een man scoort beter als hij wegkijkt van de camera en een meer serieuze blik opzet. Dit maakt hun Tinder foto interessanter, waardoor er meer vrouwen op zullen klikken om meer over je te weten te komen.

Kleine details en wetenswaardigheden zorgen zo voor het verschil tussen direct naar links geswiped worden of een like ontvangen.  Met een lichte touch-up via een filter of het hier en daar wegwerken van een vlekje zorg je zo voor optimale foto’s om jouw profiel tot een slaand succes te maken. 

7. Slimme foto’s op Tinder

Om de juiste Tinder foto te uploaden in je profiel, kun je gebruik maken van de optie ‘slimme foto’s’. Tinder gaat dan vanzelf bijhouden welke foto’s het beste resultaat opleveren. Door de juiste Tinder foto als profielfoto te plaatsen, krijg je zo de meeste swipes naar rechts en wordt je kans op een leuke date aanzienlijk groter.

De foto die het meest populair is, zal vooraan in je Tinder profiel worden geplaatst. Zo hoef je niet zelf te ontdekken welke foto het meest aanspreekt, maar doet Tinder dit zelf voor je. Zet deze optie aan en je zult zien dat je de meest haalbare likes en reacties krijgt van potentiële matches. Als je de tips hanteert, weet je hoe je de juiste Tinder foto kunt maken. Voeg deze eenvoudig toe aan je profiel en laat Tinder vervolgens ontdekken welke van de zes geplaatste foto’s de meeste bekijks heeft.  

Tinder foto scoort een date

Met de juiste Tinder foto behaal je het meeste profijt uit jouw lidmaatschap bij deze populaire datingapp. Je weet nu aan welke voorwaarden jouw optimale Tinder foto moet voldoen om de beste uitkomst te behalen. Daten is nog nooit zo eenvoudig geweest, dus ga aan de slag met jouw foto’s en geniet van de keuze die je hebt aan leuke matches voor een gezellige date. Haal die Likes binnen en zorg ervoor dat niemand meer geneigd zal zijn om aan jouw profiel voorbij te gaan. 

5/5 - (1 stemmen)

Maak Helemaal Gratis kennis met een Datingcoach van Lexa.nl

Via Datingsitekeuze.nl schrijf je gratis in en laat je je begeleiden door een gespecialiseerde datingcoach. Zo start je gratis een gesprek over jouw intenties binnen online daten en ontvang je persoonlijke matches en tips voor jouw datingprofiel.

Dit leidt tot in meer dan 84% van de gevallen tot een geslaagde eerste ontmoeting!


Plaats een reactie