Hoe werkt Happn?

Happn is een dating app met als slogan ‘Find the people you’ve crossed paths with’. Dat legt het Principe van Happn al uit. Je ziet matches voorbijkomen in de app met wie je paden zijn gekruist. Hoewel jullie elkaar niet per se gezien hoeven te hebben, want het gaat om een straal van 250 meter waarin het werkt.

Zo zie je dus mensen die misschien achter je reden in het verkeer, bij je aan de bar stonden in het cafe of iemand die je tegen kon komen bij het shoppen in de stad. Interessante wending op een app zoals Tinder. Happn is ook een erg populaire app geworden. Mocht je interesse hebben, dan zal je veel potentiële matches tegenkomen met de app, omdat het ook veel leden heeft.

Happn downloaden en account aanmaken

Voordat je Happn kan gebruiken heb je natuurlijk eerst de app zelf nodig. Het is een app, dus het heeft geen zin om het als datingsite te gebruiken.

Je kan de Happn app vinden in de Play Store voor Android en App Store voor iOS. Zoek simpelweg naar ‘Happn’ en je zal de app vinden. Hier kan je hem vervolgens downloaden en installeren op je telefoon, net zoals je dat met andere apps gewend bent om te doen.

Om een account aan te maken met Happn hoef je enkel je Facebook account te koppelen. Als je dit liever niet hebt, kan je ook je telefoonnummer gebruiken. Als je een iPhone hebt, kan je ook met je Apple ID een account aanmaken.

Profiel verbeteren

Eenmaal een account aangemaakt, dan moet je ook nog je profiel verder vullen. Anders kan je de app nog niet gebruiken.

Geef hier bijvoorbeeld aan of je mannen of vrouwen zoekt, en welke leeftijdsgroep. Daarna is het handig om je leukste foto’s te uploaden naar je profiel. Net als bijna alle andere dating apps is ook Happn eigenlijk een vleeskeuring. Mensen zullen je keuren op je profielfoto. Zorg dus dat je een goede uitkiest. Eentje die opvalt tussen de rest.

Je kan meerdere foto’s (9 totaal) aan je profiel toevoegen. Maak er wat leuks van, en zorg dat ze jouw persoonlijkheid of hobby’s ook goed weergeven. Ook kan je nog je profieltekst wijzigen in een stukje over jezelf.

Eenmaal je profiel aangemaakt en verbeterd, kan je gebruik maken van de app. Wel moet je ook je locatie met de app delen. Anders werkt het hele principe van Happn natuurlijk niet meer.

Happn gebruiken

Je zal andere leden van de app kunnen zien als jullie paden elkaar kruisen, op maximaal 250 meter. Het is dus wel handig hiervoor om niet de hele dag thuis te zitten.

Als je eenmaal matches hebt, zie je de profielen in je scherm verschijnen. Hier kan je naar het profiel van iemand gaan als je meer informatie wilt vinden. Verder kan je zien hoe vaak jullie elkaar tegen zijn gekomen, en waar precies. Als je een account hebt aangemaakt met je Facebook profiel, zie je bijvoorbeeld ook nog jullie gemeenschappelijke vrienden.

Je kan bij het zien van een profiel kiezen uit twee opties. Of je klikt op het kruisje om het profiel te verwijderen, of je klikt op het hartje als je iemand leuk vindt. Als je een match verwijdert, komt die wel weer terug als jullie paden nog eens kruizen.

Geeft de ander jouw ook een hartje, dan is het mogelijk om een gesprek met elkaar te starten. Heeft de ander op het kruisje geklikt, dan komen ze ook niet te weten dat jij op het hartje geklikt hebt.

Happn charm versturen

Om iemand extra aandacht te geven kan je hem of haar een charm sturen. De andere krijgt hiervan een notificatie, en ziet dus dat jij een charm hebt gestuurd en je interesse hebt.

Vrouwen krijgen onbeperkt aantal charms tot hun beschikking om te versturen. Mannen moeten het helaas doen met 10 gratis charms. Wel is er een optie om ze nog bij te kopen, daarover in het volgende stukje meer info.

Happn credits

Met credits kan je nog meer doen met Happn. Zo kan je charms bijkopen en een functie genaamd ‘I’m in’ gebruiken. Daarmee kan je op je profiel al aangeven dat je zin hebt om iets te doen. Bijvoorbeeld om naar een film te gaan of een terrasje te pakken.

De kosten van de credits lopen ver uiteen. Het goedkoopste pakket begint bij slechts 2,99 voor 10 credits.

Deze kan je kopen via de store van je telefoon. Dus via de App Store of Play Store. Binnen de app van Happn wordt goed uitgelegd hoe of wat.

happn-app

Happn of Tinder als dating app?

Als je aan een dating app denkt, dan denk je al snel aan Tinder. Het heeft de meeste leden en de meeste naamsbekendheid. Maar is het ook de beste keuze?

Zie ook: Beste dating apps Nederland.

Het fijne aan Happn is dat het locatiegebonden is. Hoewel Tinder dat ook is, zie je met Happn of je elkaar ook daadwerkelijk tegen kan komen (of eigenlijk al tegen bent gekomen). Mensen daten graag met anderen die redelijk dichtbij wonen, dus dat is ideaal.

Verder is de informatie bij Happn net wat uitgebreider. Hoewel het ook grotendeels gebaseerd is op foto’s, kan je net wat meer info kwijt op je profiel. Denk bijvoorbeeld aan je werk en interesses. Daarnaast is het ook wel leuk om te zien hoe vaak jullie paden gekruist zijn.

Ook is het misschien een verademing om eens een andere dating app te gebruiken.

Hoewel Happn natuurlijk een erg leuke en interessante app is om te daten, is het echter niet de ideale app om een relatie te vinden. De mensen die op Happn aanwezig zijn, zijn daar heus niet allemaal naar op zoek.

Wat dat betreft kan je beter eens kijken bij bijvoorbeeld Parship of Relatieplanet. Hoewel dit eigenlijk datingsites zijn, hebben ze ook gewoon een app die je kan gebruiken.

Ben je op zoek naar contact met anderen, dan kan Happn wel een hele geschikte app voor je zijn. Probeer het gerust uit, het is helemaal gratis in gebruik.


Maak Helemaal Gratis kennis met een Datingcoach van Lexa.nl

Via Datingsitekeuze.nl schrijf je gratis in en laat je je begeleiden door een gespecialiseerde datingcoach. Zo start je gratis een gesprek over jouw intenties binnen online daten en ontvang je persoonlijke matches en tips voor jouw datingprofiel.

Dit leidt tot in meer dan 84% van de gevallen tot een geslaagde eerste ontmoeting!


Plaats een reactie