Hoe kan je een affaire overleven?

Hoe je een affaire kan overleven is gewoon teruggaan naar het begin van je relatie, waar alles nog goed was. De relatie moet genezen en herstellen van wat gebroken is vanwege ontrouw. Dit gaat over het ontdekken van de lelijke kant van je partner, het breken van het gevestigde vertrouwen en het doorlopen van het proces van pijn doen, vergeven en doorgaan. Je moet leren om het ontrouw achter je te laten, om opnieuw van elkaar te houden en om je relatie te herstellen.

Een relatie met vertrouwen is belangrijk

Elke relatie is gebaseerd op vertrouwen. Als dit vertrouwen eenmaal is verbroken omdat er een affaire is ontdekt, is het vertrouwen heel moeilijk te herstellen, zo moeilijk dat het lijkt alsof de partner een nieuwe vriendschap met een vreemde tot stand brengt. Dat kan zo tijdrovend en inspannend zijn, maar wat moet de vreemdgaande persoon anders ervaren in ruil voor de pijn die hij of zij heeft veroorzaakt?

Individuele genezing

Individuele genezing gaat allemaal over jou, over degene die wordt bedrogen, over degene die gewond is geraakt, over degene die het meeste pijn krijgt, over degene die loyaal en waarheidsgetrouw is geweest, maar nu in pijn leeft. Het idee om bedrogen te worden, kan emotionele commotie veroorzaken. Het eerste wat in je gedachten moet komen als er ontrouw is geweest, is het vinden van redenen waarom een dergelijke affaire is gebeurd. Je moet dus antwoorden vinden op de emotionele problemen die je overkomen en stoppen met het vaststellen van de fouten van anderen. Wat je nodig hebt is eerlijkheid over jezelf, je eigen gedachten en gevoelens over de affaire. Verplaats dat perspectief van buitenaf naar binnen, van extern naar intern. Op deze manier zal je jezelf helpen omgaan met deze emotionele problemen.

Samenwerken bij het identificeren en oplossen van problemen

Nadat je een eerlijke zelfevaluatie over deze emotionele ervaring hebt gedaan, moet je deze keer goed kijken naar jezelf, je partner en jullie samen als een koppel. Wanneer ontrouw toeslaat in de relatie, wordt het vertrouwen verbroken, evenals een goede communicatie. Stilte kan de relatie overweldigen totdat deze droog en saai wordt. Wat je hier als man en als vrouw moet doen, is het wat tijd geven om erover te praten, zoals in oprechte gesprekken zonder argumenten. Je moet praten over de problemen, over de oorzaken en over de fouten. Geef iedereen de tijd om te praten en te luisteren voordat er gereageerd wordt. Geef het toe als je weet dat je fouten hebt gemaakt en leer om vergeving te vragen. Sorry zeggen betekent dat je het hart van de bedrogen persoon toestaat om de deuren weer voor je te openen.

Een nieuwe en met vertrouwen gevulde relatie opnieuw opbouwen en onderhouden

Van zodra je weer met elkaar kan leren communiceren, is het tijd om het in praktijk te brengen. In deze fase ga je de ongemakkelijke en negatieve gevoelens van elkaar verwijderen. Je moet voldoende tijd nemen om bij te praten. Dit is de beste tijd waarbij je opnieuw zal leren genieten van het moment dat jullie alleen zijn met elkaar en naar elkaar luisteren. Het is tijd dat het vertrouwen na de ontrouw opnieuw wordt gevestigd.

Voldoende tijd nemen

Het proces om een relatie te herstellen na ontrouw of een affaire, kan erg kort en gemakkelijk zijn. Echter is er meestal veel tijd en veel toewijding nodig met een natuurlijke bereidheid van beide partijen. Het zal niet gemakkelijk zijn, maar als beide partijen geïnteresseerd zijn om het huwelijk of de relatie te redden, maakt het niet uit hoe moeilijk het is om het proces te doorlopen en uiteindelijk het beste resultaat te krijgen, want het zal het allemaal waard zijn. Vergeet niet dat het herstellen van je relatie een investering waard is.


Maak Helemaal Gratis kennis met een Datingcoach van Lexa.nl

Via Datingsitekeuze.nl schrijf je gratis in en laat je je begeleiden door een gespecialiseerde datingcoach. Zo start je gratis een gesprek over jouw intenties binnen online daten en ontvang je persoonlijke matches en tips voor jouw datingprofiel.

Dit leidt tot in meer dan 84% van de gevallen tot een geslaagde eerste ontmoeting!


Plaats een reactie