Wat stuur ik voor bericht na de eerste date?

Na het vergelijken van de vele datingsites online heb je eindelijk de juiste gevonden. Je hebt een perfect profiel (als je dit nog niet hebt, bekijk dan even dit bericht). Daarnaast kom je verschillende leuke matches tegen en met sommige daarvan heb je al veelbelovende gesprekken.

De gesprekken zelf lopen goed en je voelt je al helemaal vertrouwd. Je hebt al een beetje het idee dat je verliefd geworden bent. En dan komt het, jullie wisselen nummers uit en het gesprek verplaatst van de datingapp naar privé berichten of sms. Apps zoals WhatsApp worden steeds vaker en voor allerlei doeleinden gebruikt. Op dit moment dient het blijkbaar zelfs als dateplatform.

Het begin van het einde

Met al de technologie van tegenwoordig zou één appje of sms’je zomaar het begin van de ware liefde kunnen betekenen. Het andere uiterste is dan weer dat het het einde van jullie klik betekent en dat één bericht het laatste contact is geweest tussen jullie.

Hoe dan ook, wat je stuurt is erg belangrijk en het bericht na je eerste date moet dan ook precies goed zijn. Of in ieder geval, je date moet zich er niet bezwaard door voelen. Jullie moeten er van elkaar achter komen of er nog een tweede date in zit en hoe de eerste date was.

Als je nog ideeën wilt voor een eerste afspraakje, doe dan hier inspiratie op!

Hints opvatten

Van de berichten van je datingsite match kan je niet altijd je dromen geloven. Het wordt vaak pas helemaal serieus als je van de datingsite overstapt naar een ander communicatieplatform zoals WhatsApp of sms. Hier kan het zomaar zijn dat je toekomstige date een hint geeft waar jij dus slim op moet reageren.

Echter; vergeet het volgende nooit:

Een leuke match zal nooit tijd investeren in het versturen van berichten naar jou als die date geen interesse in je heeft.

Nooit!

Alle andere hints zijn wel leuk en spannend om op te vatten maar vaak komen deze later wel. Maar betwijfel nooit hoe leuk je zelf bent!

De dagen na de date

Hoeveel dagen wacht je nou eigenlijk na de date met het versturen van je berichtje? Dit is een belangrijk aspect van het uiteindelijke appje en daarom ook niet te vergeten. Het ligt wel een beetje aan jouw date en ook aan de hoeveelste date het was.

Na een geslaagde(!) eerste date is het zonder meer leuk om een berichtje te ontvangen met zoiets als: “Hey, ben je veilig thuis gekomen?”. Let er hierbij wel op dat je niet de date als het ware voortzet via de WhatsApp, dit is een fout die vele singles maken. Enkele berichtjes zijn gewoon leuk maar je moet het wel spannend proberen te houden. Voor de volgende ochtend geldt hetzelfde, dit is simpelweg te vroeg om jouw date in spanning af te laten wachten.

Als het ware wil je een situatie creëren waarbij jouw date niet kan stoppen met aan jou denken maar wel zodat het niet te lang duurt totdat er opnieuw contact gelegd wordt. De gouden regel is dan ook: zorg ervoor dat je niet teveel berichten uitwisselt via de sms of app. Wacht hiermee totdat je jouw slag hebt geslagen en het is uitgegroeid tot een relatie.

“Jongens spelen spelletjes, mannen slaan hun slag.”

In het kort

Enkele uren na de date een berichtje sturen is optimaal, hierdoor laat je jouw date weten dat je nog geïnteresseerd bent. Ook heb je deze uren nodig om nog even je date te laten nadenken over hoe het was.

Twee of drie dagen na de date kan je iets simpels sturen als:
“Ik had het erg naar m’n zin en zou je graag nog eens willen zien. Ik laat nog eens van me horen.” Ondanks dat dit erg direct lijkt, is het een erg goede aanpak om van beide kanten duidelijk te zijn.

Zorg dat je niet te veel berichten stuurt en niet te vaak. Degene die in jouw ogen de ware lijkt moet wel tijd hebben om even in alle rust na te denken. Ook al lijkt het afspraakje perfect, geef jullie allebei de tijd om het tot je te laten komen. Succes!

4/5 - (5 stemmen)