Zo maak je het perfecte datingprofiel

Volgens datingexperts is dit de manier om je datingprofiel in elkaar te zetten. Lees de tips in dit artikel, en zorg dat jou profiel eruit springt.

Als je zelf begint aan het maken van je datingprofiel, dan heb je wellicht veel vragen. Wat voor informatie zet je bijvoorbeeld allemaal in je profiel, of welke foto werkt het best? Datingexperts vertellen aan The Independent wat je moet doen om het ideale datingprofiel te krijgen.

Overigens gaat het hier vooral om profielen op platforms als Tinder en Happn, waar een goede eerste indruk meer dan ooit geldt. Uiteraard kan je deze tips ook gewoon toepassen op jouw datingsite naar keuze.

Het begint met een profielfoto

We hadden het al over een eerste indruk, en die maak je natuurlijk met de juiste profielfoto.

Vooral een puntje voor de mannen: gebruik een goede profielfoto. Over het algemeen zijn de vrouwen daar al wel goed in. Zorg er bijvoorbeeld niet voor dat je foto wazig is, of dat het een groepsfoto is.

Wat dan wel? Nou, gewoon een makkelijke portretfoto. Zorg dat je duidelijk aanwezig bent (geen achtergrond die afleidt), dat je als enige persoon op de foto staat (meteen duidelijk om wie het gaat) en draag bijvoorbeeld geen zonnebril.

Als je de mogelijkheid hebt om meerdere foto’s te uploaden, doe dat dan ook. Zorg er wel voor dat de foto’s verschillend genoeg van elkaar zijn. Die mogen dan ook gerust wat van de creatievere kant zijn

Bio schrijven

Allereerst, zorg ervoor dat je op het gebied van grammatica goed zit. Taalfouten zijn een grote afknapper voor velen.

Verder moet je dingen niet mooier maken dan ze zijn. Zorg er wel voor dat je met je bio goed kan laten zien wie jij eigenlijk bent, en wat jou jou maakt. Datingexpert Mason geeft aan dat je bijvoorbeeld kan vertellen dat je houd van je familie en spiritualiteit. Ook is het goed om te melden als je van sport houdt. Zorg er dan wel voor dat het geformuleerd wordt als: ‘ik hou van mijn wekelijkse tennissessie.’

Daarnaast moet je ervoor zorgen dat je niet een leugentje verstopt in je tekst. Doe bijvoorbeeld niet een paar extra centimeter bij je hoogte, of vertel niet dat je graag naar de sportschool gaat als dit helemaal niet zo is.

Clichés

Veel mensen zullen hetzelfde in hun profiel zetten. Bijvoorbeeld dat je graag films kijkt. Of graag met je vrienden omgaat. Of van lekker eten houdt.

Vertel gewoon dingen die jou uniek maken. Zonder zulke dingen zal je profiel nog niet opvallen tussen de honderden anderen. Zorg er dus voor dat je jouw unieke aspecten terug laat komen in de tekst, en laat de clichés thuis.


Maak Helemaal Gratis kennis met een Datingcoach van Lexa.nl

Via Datingsitekeuze.nl schrijf je gratis in en laat je je begeleiden door een gespecialiseerde datingcoach. Zo start je gratis een gesprek over jouw intenties binnen online daten en ontvang je persoonlijke matches en tips voor jouw datingprofiel.

Dit leidt tot in meer dan 84% van de gevallen tot een geslaagde eerste ontmoeting!


Plaats een reactie