13 ideeën voor je eerste afspraakje

Een leuke match vinden is één ding, maar wat doe je daarna? Het is lastig om op date te gaan als je diegene eigenlijk nog niet kent, want hoe pak je dat eigenlijk aan. Je moet natuurlijk iets kiezen waardoor je niet te veel in de stress schiet en waardoor de sfeer gemoedelijk blijft. Het lijkt misschien niet zo, maar iedereen is vaak wel een beetje nerveus. In het algemeen, houd het simpel en zorg dat je de kans krijgt jouw date goed te leren kennen. Bekijk onderstaande leuke uitjes voor inspiratie:

1. Samen sporten

Het is misschien niet het eerste wat je zou verwachten, maar juist tijdens het sporten leer je je date op verschillende vlakken kennen. Het voordeel aan samen actief zijn, is dat je ook af en toe even je eigen ding kan doen. Als je bijvoorbeeld uiteten gaat, moet je namelijk voortdurend het gesprek gaande houden!

Denk bij samen sporten aan activiteiten zoals wandelen, fietsen of gewoon de sportschool. Het is zelfs te combineren met je drukke leven en bespaart dus tijd. Je hoeft daarnaast niet constant oogcontact te houden en het houdt de date luchtig. Ofwel, de spanning vermindert.

2. Toerist in eigen land

Ondanks dat je misschien zou denken dat je eigen land saai is, zijn er ontzettend veel dingen om te doen. Er komen natuurlijk niet voor niks jaarlijks vele toeristen naar Nederland. Als dit je niet zo bevalt en je wat meer tijd hebt, denk dan aan een stedentrip in Europa. In Nederland zelf heb je leuke steden zoals Amsterdam, Den Bosch, Groningen of Utrecht. Andere romantische steden zijn bijvoorbeeld Parijs, Antwerpen of Londen. Maak er gewoon een leuke, actieve dag van!

3. Lekker winkelen

Van chatten op die datingsite naar jacht op leuke kleding. Zorg wel dat je dag niet te langdradig wordt en dus niet uren in dezelfde winkel bent. Je kan eventjes op zoek naar een leuke nieuw outfit, maar een cadeautje is bijvoorbeeld ook een goed idee. Je kan elkaar op een interessante manier leren kennen en je date bijvoorbeeld ook om advies vragen.

4. Een ijsje eten

Heeft dit nog meer uitleg nodig? Iedereen vindt ijs lekker! En anders kom je ook weer iets nieuws over diegene te weten. Deze tip is tevens te combineren met bijvoorbeeld een wandeling of samen winkelen. Het is een relaxte manier om te ontdekken hoe leuk iemand is. Je hebt sowieso het geluk van een lekker ijsje.

5. Midgetgolfen

Bestaat dat nog? Ja, en het is een hele leuke manier om jullie geduld te testen. Het is een leuk spelletje en als jouw match echt leuk blijkt te zijn kan je nog wat gaan drinken achteraf. Het is een beetje kinderlijk en juist daarom kunnen jullie allebei lekker jezelf zijn.

6. Samen picknicken

picknick eerste date

Gezellig samen in bijvoorbeeld een weiland of park genieten van het uitzicht en lekker eten. Het is minder formeel dan uiteten en is te combineren met een wandeling in het park. Je kunt ook makkelijk zeggen wanneer het genoeg is omdat geen van beiden een gevoel van verplichting heeft. Heb je het gevoel dat het meer als vriendschap voelt? Wees eerlijk en laat diegene niet met een vervelend gevoel achter. Extra tip: trek een fles wijn open en leer gelijk elkaars kunsten tot wijnproeven kennen.

7. Sushi maken

Je, of eigenlijk jullie, moet wel een liefhebber zijn maar anders is het een erg leuk uitje om samen te doen. Als je samen zo bezig bent en even je gedachten bij iets anders kan hebben is dat wel zo fijn. Natuurlijk kan je ook kiezen om een anders soort gerecht te maken, er zijn genoeg om uit te kiezen. Sushi is natuurlijk wel een uitdaging en wellicht heeft jouw date wel je hulp nodig om de perfect sushi rol te maken…

8. (Leren) zingen in de karaokebar

Dit is wel voor de waaghalzen onder ons, je geeft gelijk jezelf open en bloot! Het is aan jouw date om het voor te doen of om je te beoordelen maar het kan uiteraard gelijk een bepaalde kant op gaan. Als je goed kan zingen, grijp deze kans dan om een goede eerste indruk bij je match achter te laten.

9. Wijn proeven

wijn proeven

Zoals eerder genoemd, is dit een hele interessante manier om elkaar te leren kennen. Wijn proeven is lastig en dit geeft vaak juist een bepaald beeld van een persoon. Je komt er op een nieuwe manier achter of dit ook voor jou is of dat je dit toch geen leuk uitje vindt.

Wil je extra je best doen? Combineer het wijn proeven dan bijvoorbeeld met een stedentrip(je). Natuurlijk ben je zelf helemaal vrij in de bestemming maar Frankrijk past natuurlijk wel perfect in het plaatje. Een andere romantisch idee zou zijn om naar bijvoorbeeld Venetië te gaan, het ligt er allemaal een beetje aan hoe goed je iemand hebt leren kennen tijdens het chatten op de datingsite..!

10. Bekijk een museum

Dit is ingewikkelde keuze, maar probeer het simpel te houden. Een museum hoeft helemaal niet saai te zijn, in Amsterdam zijn vele musea die een apart trekje hebben. Kies een museum die je zelf leuk lijkt en waarbij je hopelijk veel in gesprek raakt. Ook een museum kan een leuk uitje zijn en anders kan je het altijd nog onderbreken voor een drankje of ijsje.

11. Klusman en klusvrouw

Heb je een bed dat in elkaar gezet moet worden? Of een muur die toe is aan een likje verf? Grijp je kans en combineer dit met je eerste date! Het is een slimme manier om beide activiteiten te combineren en geeft snel een relaxte sfeer. Je kan altijd elkaar helpen en met bijvoorbeeld verven heb je vaak wel een moment om het over de geverfde muur te hebben. Op deze manier zal het ook niet snel ongemakkelijk voelen als het stil valt, dit zorgt ervoor dat jouw date zich bij jou vertrouwd voelt.

12. Nostalgie herleven

Iedereen heeft altijd wel een herinnering aan vroeger waar die een goed gevoel bij heeft. Maak hier gebruik van en je kan er altijd naar vragen. Wellicht is het de perfecte inspiratie die je nou echt nodig had. Je match houdt misschien van uitjes zoals de dierentuin en bowlen, welke beslist bij veel mensen in de smaak vallen. Als je het echt opgeeft, of er geen zin in ziet, kies dan voor iets zoals een markt waar ongetwijfeld ook het één en ander te beleven is.

13. Cabaretshow

Dit is weer iets heel anders in het rijtje en is verder ook meer een persoonlijke voorkeur. Het is namelijk mogelijk dat je de kans krijgt om niet echt met jouw date te praten. Dit is natuurlijk niet helemaal ideaal en daarom moet je zelf precies inschatten of de cabaretshow die je in zicht hebt de moeite waard is. Het is natuurlijk wel erg leuk om samen met je date te lachen en elkaar te zien genieten! Hoe een mooie lach heeft jouw match nou eigenlijk in het echt?

Er zijn zo te zien vele mogelijkheden beschikbaar en dit zijn ze heus niet allemaal. Misschien heb je zelf een idee voor een leuk uitje verzonnen of gebruik je dit puur om inspiratie op te doen. Laat een bericht achter over jouw date of als je verder nog ideeën hebt voor een onvergetelijk afspraakje!

5/5 - (2 stemmen)

Maak Helemaal Gratis kennis met een Datingcoach van Lexa.nl

Via Datingsitekeuze.nl schrijf je gratis in en laat je je begeleiden door een gespecialiseerde datingcoach. Zo start je gratis een gesprek over jouw intenties binnen online daten en ontvang je persoonlijke matches en tips voor jouw datingprofiel.

Dit leidt tot in meer dan 84% van de gevallen tot een geslaagde eerste ontmoeting!


Plaats een reactie