Anoniem daten: Hoe doe je dat?

Er zijn zat mensen die online anoniem willen blijven, en daar goede redenen voor hebben. Zo zijn er bijvoorbeeld mensen die kiezen om anoniem te daten, omdat ze andere mensen nog niet helemaal vertrouwen (zeker online niet). Of omdat ze op zoek zijn naar iets spannends terwijl ze al een relatie hebben. Zo zal je zelf ook wel je eigen reden hebben om anoniem te willen blijven bij het online daten.

Maar hoe kan je anoniem daten? Hier zullen wij een aantal tips met je delen.

Kies een site die dit aanbiedt

Heel makkelijk, maar kies voor een site waar je die anonimiteit krijgt. Dat kan een algemene datingsite zijn als Lexa (zij hebben een incognito modus), maar ook vreemdgaan sites als Second Love, Victoria Milan of Novamora bieden je die opties.

Hier hoef je niet zo veel over jezelf te laten weten om lid te worden. Zo kan je kiezen voor een fictieve naam, en kan je je foto’s verbergen voor alle leden. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om helemaal geen foto’s te plaatsen. Je kan soms ook kiezen om de foto’s gedeeltelijke te laten zien of slechts aan de leden die jij selecteert (bijvoorbeeld omdat je die wel vertrouwd na een paar keer met elkaar gepraat te hebben).

Houd je datingprofiel anoniem

Het is natuurlijk niet heel slim om je volledige naam, woonplaats, studie en collage aan foto’s te vermelden op een site als je anoniem wilt blijven. Doe dit dan ook niet.

Maak bijvoorbeeld een nieuw emailaccount aan voor je datingprofiel, en zorg ervoor dat je niet je volledige/echte naam gebruikt of andere kenmerken toont waardoor mensen je kunnen herkennen.

Je moet je profiel echter niet te veel verbergen. Anders kunnen andere leden van de site natuurlijk ook geen interesse in je tonen. Denk dus aan het wel laten zien van je (globale) woonplaats, je leeftijd en je interessegebieden. Verder kan je ook een deel van een foto laten zien, zodat mensen ook iets visueels hebben om naar te kijken. Dat werkt vaak beter dan alleen tekst.

Praat via de datingsite

Op de datingsites wordt eigenlijk altijd wel een chat functie aangeboden. Op die manier kan je in contact blijven met andere leden van de site, zonder dat je jezelf bekend maakt.

Als je gaat communiceren via email of telefoon, dan is er een kleinere kans dat je anoniem blijft. Tenzij je natuurlijk een ander mailadres of nummer hiervoor gebruikt.

Hoe dan ook, denk er goed over na hoe je met de andere leden van een datingsite communiceert als je graag zelf anoniem wenst te blijven.

Houd je persoonlijke gegevens voor jezelf

Je persoonlijke informatie geeft natuurlijk aan wie je bent, en dat wil je eigenlijk anoniem houden. Deel daarom geen persoonlijke informatie met mensen die je niet kent.

Denk daarbij aan je volledige naam, mailadres, telefoonnummer of adres. Ook je rekeningnummer kan je het beste voor jezelf houden.

Wel is het zo dat een datingsite vaak vraagt om je betaalgegevens als je een betaald abonnement op de site afsluit. Voor de betaalmogelijkheden bieden zij vaak ook anonieme opties aan (bijvoorbeeld een prepaid creditcard), maar ook zullen zij wel zorgvuldig met je informatie omgaan. Op je afschriften zal je ook niet zomaar zien dat je op zo’n datingsite zit, die zijn vaak verborgen onder een andere schuilnaam.

Werkt een VPN voor anoniem daten?

Jazeker! Kort en krachting antwoord.

Om een toelichting te geven, een VPN is een Virtual Private Network, ofwel in het Nederlands een Virtueel Privé Netwerk. Simpel gezegd houdt dat in dat je een digitaal netwerk aanmaakt voor jezelf online waarbij je alle gegevens privé houdt zonder ze aan de bestaande verbinding over te dragen.

Je maakt dus een tunnel op het internet voor je gegevens, waardoor de gegevens die jij niet wilt delen, geheim en bovenal beveiligd blijven. Mocht je hier meer informatie over willen, bekijk dan het aanbod van NordVPN! Hierbij ontvang je via Datingsitekeuze.nl ook de eerst 2 maanden gratis.

Uiteindelijk wel op (anonieme) date?

Als je met niemand gegevens deelt over wie je bent, waar je bent, etc., dan kan het natuurlijk lastig worden om een date te regelen. Terwijl dat misschien wel de bedoeling is van je inschrijving op een datingsite.

Om uiteindelijk toch op die (dan niet meer zo anonieme) date te gaan, kan je wel wat gegevens delen. Spreek dan bijvoorbeeld af op een plek in de buurt voor beiden (bijvoorbeeld regio Amsterdam) in het openbaar. Denk daarbij aan een cafe of een hotel, afhankelijk van wat de ideeën van de date precies zijn.

Als je uiteindelijk op een date gaat, kan je moeilijk nog echt anoniem blijven. Je kan je natuurlijk wel wat anders kleden, of je haar anders doen, maar daar blijft het waarschijnlijk bij. Dat is op zich niet heel erg. Je vertrouwde de ander genoeg om op date te gaan, dus dan is de anonimiteit minder van belang. Uiteraard hoef je nog niet alle persoonlijke informatie van jezelf te delen op zo’n date.

Hopelijk hebben bovenstaande tips je een beetje geholpen om online anoniem te blijven bij het daten. Mocht je nog andere tips hebben, deel die dan ook zeker in de reacties hieronder.

3.6/5 - (5 stemmen)

Maak Helemaal Gratis kennis met een Datingcoach van Lexa.nl

Via Datingsitekeuze.nl schrijf je gratis in en laat je je begeleiden door een gespecialiseerde datingcoach. Zo start je gratis een gesprek over jouw intenties binnen online daten en ontvang je persoonlijke matches en tips voor jouw datingprofiel.

Dit leidt tot in meer dan 84% van de gevallen tot een geslaagde eerste ontmoeting!


Plaats een reactie