Rich Meet Beautiful oprichter veroordeeld tot celstraf

De CEO van de datingsite Rich Meet Beautiful is door de Brusselse rechtbank veroordeeld tot een celstraf van zes maanden. Daarnaast moet het bedrijf een boete van 240.000 euro betalen. Reden daarvoor is het aanzetten tot prostitutie.

In 2017 werd er door Brussel een reclamepaneel gereden, zoals op onderstaande afbeelding te zien is. Daarop stond vermeld: “Hey studenten! Een studentlening? Date een sugar daddy.” Met vervolgens een webadres van de datingsite.

Deze wagen werd geparkeerd op de campus van de universiteit van Brussel, ULB.

Seksueel karakter

De CEO, de Noor Sigurd Vidal, gaf in het dossier aan verbaasd te zijn over de reacties. Hij meent gewoon mensen samen te willen brengen, en dat dat in dit geval gewoon gaat om een jonge vrouw en een rijke man.

Verder gaf Vidal aan dat de campagne niet gericht was op seks. Zo beweert Vidal dat de website actief prostituees van de site weert middels algoritmes en moderators.

De rechtbank ging echter niet mee in zijn verhaal. “Foto’s van halfnaakte vrouwen in lingerie en in beha’s waarvan de schouderbandjes naar beneden zijn getrokken zijn geen referentie naar culturele uitstapjes en etentjes, maar wijzen op een seksueel karakter”, aldus de uitspraak van de rechter.

Boete

Omdat de CEO en het bedrijf zich schuldig hebben gemaakt aan het vergemakkelijken van prostitutie of ontucht, worden zij dus beboet.

De CEO krijgt een zes maanden voorwaardelijke celstraf en een boete van 24.000 euro. Het bedrijf moet een boete van 240.000 euro betalen.

De universiteit ULB krijgt een schadevergoeding van 5.000 euro.


Maak Helemaal Gratis kennis met een Datingcoach van Lexa.nl

Via Datingsitekeuze.nl schrijf je gratis in en laat je je begeleiden door een gespecialiseerde datingcoach. Zo start je gratis een gesprek over jouw intenties binnen online daten en ontvang je persoonlijke matches en tips voor jouw datingprofiel.

Dit leidt tot in meer dan 84% van de gevallen tot een geslaagde eerste ontmoeting!


Plaats een reactie