Ben jij de rebound? Rebound relatie herkennen doe je zo

Je denkt dat je zijn ware liefde bent of je weet zeker dat zij dé persoon voor jou is. Maar na een poosje blijkt dat je niet meer was dan een rebound na een relatie van de ander. Zo wordt jij met je neus op de feiten gedrukt en blijft je gepijnigd achter. Dit kun je voorkomen door te leren herkennen of jij de rebound bent. Hoe kun je een rebound relatie herkennen? Dat lees je hier!

Rebound relatie herkennen in de beginfase

Iemand gaat een rebound relatie niet altijd bewust aan. Het is vaak wel een manier om de pijn van een breuk te verzachten. Er zijn dan ook een aantal manieren waaraan je kunt herkennen of jij de rebound van een ander bent. In de eerste plaats zal de persoon in kwestie snel heel verliefd op je zijn. Hij of zij is smoorverliefd op je. Dit is natuurlijk heel fijn, maar als je weet dat hij of zij net een relatie achter de rug heeft, kun je hier je vraagtekens bij stellen.

De volgende manier waarop je een rebound relatie kun herkennen is aan de snelheid waarop alles binnen je nieuwe relatie gaat. Jullie gaan bijvoorbeeld heel snel samenwonen of spreken al snel aan elkaar uit dat jullie van elkaar houden. Dat kan natuurlijk altijd, maar bij een rebound relatie is het vaak zo dat er vervolgens vrij weinig gebeurt. Bij dit snelle tempo horen ook andere stappen in de relatie. Hoe goed ken je elkaar echt? Een rebound relatie is vaak een manier om een echte, diepgaande verbinding uit de weg te gaan.

Praten over de ex en andere manieren om een rebound relatie te herkennen

Een andere manier waarop je een rebound relatie kunt herkennen is door op te letten of je partner vaak over zijn of haar ex praat en hoe er over de ex gepraat wordt. Als er te pas en te onpas over de ex wordt gepraat, kun je dit zien als een duidelijk signaal. Soms kun je het gevoel krijgen dat je zelf bijna een relatie hebt met de ex van je nieuwe liefde. Ieder gespreksonderwerp komt op de ex uit, je liefde droomt van zijn of haar ex of erger: je nieuwe liefde grijpt iedere kans om naar een evenement te gaan waar zijn of haar ex ook aanwezig is.

Aan de andere kant kan het ook opvallend zijn als jouw nieuwe liefde nooit over zijn of haar ex praat. Als dit een verboden onderwerp is kan het heel goed zijn dat deze relatie nog niet goed (genoeg) is verwerkt. Het gevolg hiervan is dat je eruit kunt opmaken dat jij de rebound bent.

Zelf je eigen rebound relatie herkennen

Bén jij de rebound of héb je een rebound? Je kun je ook in een rebound relatie herkennen als je zelf degene bent die iemand wilt vergeten en daarom een rebound relatie aangaat. Het kan een goede manier zijn om over een ex heen te komen. Maar aan de andere kant is het ook gevaarlijk omdat er gevoelens kunnen ontstaan en je de ander kunt kwetsen.

Wees daarom naar de ander altijd eerlijk en transparant. Het heeft tijd nodig om over een ex heen te komen. Je kunt daarom ook eerst tijd voor jezelf nemen en daarna bijvoorbeeld gebruik gaan maken van een leuke datingsite.

5/5 - (2 stemmen)

Maak Helemaal Gratis kennis met een Datingcoach van Lexa.nl

Via Datingsitekeuze.nl schrijf je gratis in en laat je je begeleiden door een gespecialiseerde datingcoach. Zo start je gratis een gesprek over jouw intenties binnen online daten en ontvang je persoonlijke matches en tips voor jouw datingprofiel.

Dit leidt tot in meer dan 84% van de gevallen tot een geslaagde eerste ontmoeting!


Plaats een reactie