Netflix and Chill: wat is het, waar komt het vandaan?

Netflix and Chill, of Netflix en Chill, is misschien een term die je vaak tegenkomt. Maar wat betekent het eigenlijk, en waarom komt het vandaan?

Als je de term heel letterlijk neemt, dan betekent het natuurlijk het kijken van Netflix, een streamingdienst voor films en series. Maar er is een tweede betekenis achter Netflix and Chill, al begrijpt niet altijd iedereen die. Dat is namelijk gewoon seks. Helemaal niet inclusief Netflix. Of naja, misschien begin je eerst met een serie maar stop je daar al redelijk snel mee.

Niet iedereen snapt Netflix & Chill

Mocht je hem zelf ook nog niet helemaal begrepen, geen zorgen. Ook bedrijven als Albert Heijn hebben niet (direct) door wat de ‘diepere’ betekenis is van Netflix and Chill, zoals je kan zien onderstaande afbeelding.

netflix-chill-ah

Betekenis Netflix and chill

Netflix en chill is dus een eufenisme voor seks. Dat kan zijn binnen je huidige relatie, met een date of met een booty call.

Als iemand je vraagt voor een avondje ‘Netflix en chill’, dan kan je ervan uitgaan dat ze op zoek zijn naar een sexdate. Tenzij ze misschien onder een steen gelegen hebben, en oprecht geen idee hebben van de term en denken dat je gezellig een avondje naar een film gaat kijken.

Ook is de betekenis van Netflix en chill in de laatste jaren wel een beetje veranderd. Zo kon je eerst nog gewoon verwijzen naar het kijken van een film via de streamingdienst.

Later werd duidelijk dat men hier ook casual seks onder verstond, bijvoorbeeld bij hook ups. Bijvoorbeeld door iemand te appen ‘Zin in een avondje Netflix en chill?’. Nog wat later wordt het ook gebruikt om dingen te zeggen als ‘Hij zegt dat die me leuk vindt, maar volgens mij wilt hij alleen Netflix en Chill’.

Geschiedenis Netflix and Chill

Hieronder de tijdlijn waarin Netflix en Chill ontstond, en hoe het zich verder heeft ontwikkeld.

2009: de eerste vermelding van ‘Netflix and Chill’ komt uit 2009, waar een Twitteraar het de wereld instuurde.

Twitter Netflix Chill 1

2010: in 2010 werd voor het eerst ‘Netflix & Chill’ (dus met ‘&’) gebruikt, tevens op Twitter.

Twitter Netflix Chill 2

De jaren erna wordt het ook steeds meer en vaker gebruikt door mensen. Maar nog niet om seksuele intenties aan te geven. Ook worden termen als ‘Hulu and chill’ gebruikt.

2014: in 2014 verandert voor enkele mensen de betekenis van Netflix en chill. Zo gebruiken tieners het steeds vaker om een date te regelen, en daar te zoenen met elkaar. Eind 2014 is het al bijna gemeengoed, en komt een Twitteraar met een ‘starterpack’ voor Netflix en chill. Daarbij zie je comfortabele kleding, en een condoom. Een duidelijk signaal dat het toch wel meer is dan enkel Netflix kijken.

Netflix & Chill starterpack

2015: hierna gaat het hard, en spreekt men in de volksmond al over ‘Netflix en chill’ als er seks bedoeld wordt. In 2015 wordt de term ook opgenomen in de Urban Dictionary. Ook zijn er bekende personen, zoals Nicki Minaj, die memes de wereld insturen over deze term.

Nicki Minaj Netflix en Chill

Sindsdien is Netflix en Chill eigenlijk wel gemeengoed geworden, en wordt het in Nederland ook veel gebruikt.

Waarom gebruiken mensen deze term?

Voorheen was het altijd de perfecte codetaal om te gebruiken om iemand uit te nodigen, zonder dat je ouders bijvoorbeeld wisten wat je werkelijke intenties waren. Als je zegt dat iemand langskomt voor een beetje Netflix en chill, zullen je ouders niet heel snel een idee hebben van hoe of wat.

Later begrepen de ouders natuurlijk ook de betekenis hiervan, maar is het zo normaal geworden om in deze ‘codetaal’ te spreken, dat het gewoon nog steeds gebruikt wordt.

Netflix en Chill gebruiken op een date

Ben je aan het online daten, dan kan je natuurlijk een term als deze gebruiken. Mensen zullen ongetwijfeld weten wat je bedoelt. Zeker als je een platform als Tinder gebruikt, waar het ook relatief vaak het doel is van mensen.

Ga je daten via een site als Parship of Relatieplanet, dan is het misschien minder verstandig om dit te gebruiken. Die sites zijn immers bedoelt voor het vinden van een serieuze relatie, en niet voor een snelle seksdate. Daar heb je gelukkig wel andere sites voor.

Uiteraard sta je wel vrij om zoiets voor te stellen, als je denkt dat dat toepasselijk is. Zorg er echter wel voor dat de tegenpartij ook zeker weet wat je ermee bedoelt. Om op een tweede of derde date een leuke film te kijken is namelijk ook niet helemaal vreemd om te doen.

5/5 - (1 stemmen)

Maak Helemaal Gratis kennis met een Datingcoach van Lexa.nl

Via Datingsitekeuze.nl schrijf je gratis in en laat je je begeleiden door een gespecialiseerde datingcoach. Zo start je gratis een gesprek over jouw intenties binnen online daten en ontvang je persoonlijke matches en tips voor jouw datingprofiel.

Dit leidt tot in meer dan 84% van de gevallen tot een geslaagde eerste ontmoeting!


Plaats een reactie