‘Grindr in de verkoop na kritisch rapport’

De dating app Grindr zou in de verkoop staan. De Chinese eigenaar van de dating app voor homo’s zou dit hebben gedaan na aanleiding van een kritisch rapport dat uit de VS verscheen over de eerdere aankoop ervan. Dat meldt Reuters op basis van anonieme bronnen.

Tussen 2016 en 2018 werd dating app Grinder overgenomen door het Chinese Beijing Kunlun Tech. Het Amerikaanse Committee on Foreign Investments in the United States (CFIUS) zou hiervan destijds niet op de hoogte zijn gebracht. Naar aanleiding daarvan was het CFIUS een onderzoek gestart.

Ze noemen het zelfs een ‘risico voor de nationale veiligheid’ dat de app Grindr in buitenlandse handen is gekomen. Heel veel meer informatie over het rapport is er nog niet bekend. Deze informatie is daarnaast ook alleen nog maar afkomstig van anonieme bronnen.

Grindr

Grindr was de eerste app die daten via een app groots maakte. Het bedrijf begon vele jaren eerder dan het algemeen bekendere Tinder, en richt zich op de gay community.

Het bedrijf noemt zichzelf de grootste dating app in zijn soort, met 27 miljoen gebruikers in 2017.

Verkoop

Volgens de bronnen is dit rapport voldoende voor het Chinese bedrijf Kunlun om de app weer te verkopen. Daarvoor is men op zoek naar diverse Amerikaanse investeerders of een concurrent van Grindr.

De woordvoerder van het CFIUS zegt niet in te gaan op het genoemde onderzoek, en Kunlun reageert vooralsnog ook nog niet op de geruchten.

(via)


Maak Helemaal Gratis kennis met een Datingcoach van Lexa.nl

Via Datingsitekeuze.nl schrijf je gratis in en laat je je begeleiden door een gespecialiseerde datingcoach. Zo start je gratis een gesprek over jouw intenties binnen online daten en ontvang je persoonlijke matches en tips voor jouw datingprofiel.

Dit leidt tot in meer dan 84% van de gevallen tot een geslaagde eerste ontmoeting!


Plaats een reactie