Wat zijn swingers?

Swingers zijn geen vreemdgangers. Die vergissing wordt nogal eens gemaakt door mensen die zich niet in deze vorm van relatie hebben verdiept. Als je vreemdgaat is het namelijk meestal zo dat je partner daar niet van weet. En dat is bij swingers zeer zeker niet het geval. Swingers hebben met elkaar de afspraak gemaakt dat ze contacten mogen hebben buiten de relatie met hun ‘vaste’ partner. Soms geldt dit voor één van beiden, soms voor allebei. 

Waar komt het woord ‘swingen’ vandaan? 

Swingen heeft niets met een dansvloer of discotheek te maken als het om de relatievorm gaat. Het is afgeleid van het Engelse ‘swinging’. Er is eigenlijk geen goed Nederlands woord voor. Sommigen typeren het als partnerruil. Maar dat is eigenlijk wat anders. Partnerruil suggereert dat er slechts sprake is van twee stellen die van partner ruilen. Maar swingers hebben contacten buiten hun eigen relatie die niet per se met andere stellen worden onderhouden.

Met andere woorden: de man van een stel kan contact hebben met een single dame en de vrouw met de man van een ander stel. En dan is homo- en biseksualiteit hierbij nog even buiten beschouwing gelaten. 

Waar vind ik een betrouwbaar contact?

Als je buiten je relatie op zoek bent naar een spannend contact voor een avontuurtje dan zijn er online verschillende mogelijkheden. Als je je inschrijft op een datingsite waar swingers actief zijn is het wel zaak om een betrouwbaar platform te kiezen. Er zijn veel datingsites die werken met nep profielen.

Daarbij denk je in gesprek te zijn met een stel of een single die openstaat voor swingen en dan blijkt dit achteraf een chatbot of een medewerker van de datingsite te zijn. Het enige doel daarbij is om je zo veel mogelijk te laten betalen voor het versturen van berichten. Betrouwbare datingsites werken met een vast abonnement waarbinnen je onbeperkt berichten kunt versturen. Onderstaande datingsites zijn het proberen waard als je wilt swingen.

1. RegioSwingers

regioswingers-overview

RegioSwingers is een platform waar singles en stellen terecht kunnen die op zoek zijn naar een vrijblijvend sekscontact. Je krijgt de mogelijkheid om een uitgebreid profiel in te vullen. Dit maakt de kans op een match een stuk groter. De zoeker kan veel informatie lezen. Als hij of zij je dan een bericht stuurt weet de ander al wat die ongeveer kan verwachten.

Je kunt aangeven in welke regio je woont, zodat je gemakkelijk in contact komt met mensen die in de buurt wonen. Een afspraak maken met iemand aan de andere kant van het land is toch altijd een stuk omslachtiger. Om van alle functies gebruik te kunnen maken is een betaald abonnement nodig. 

2. Novamora

novamora beste dating app nederland.

Novamora is een platform voor wie op zoek is naar een spannende date. De doelgroep is niet specifiek swingers. Je vindt hier dus ook heel veel singles die graag een avontuurtje willen. Het is zeker geen platform waar je een serieuze relatie kunt vinden. De mogelijkheid is er wel, maar de nadruk ligt toch duidelijk bij vrijblijvend sekscontact.

Je kunt je net als bij RegioSwingers gratis aanmelden. Dat biedt je de gelegenheid om vrijblijvend rond te kijken zonder dat je meteen een betaald abonnement afsluit. Wil je daadwerkelijk contact leggen met iemand dan is een betaald abonnement nodig. Alleen dan kun je reageren op profielen en berichten uitwisselen. 

Of bekijk Novamora.nl voor meer informatie.

3. Ondeugend Daten

Ondeugend Daten .nl

Ondeugend Daten is een online dating platform waar je terechtkunt als je op zoek bent naar een vrijblijvend sekscontact. Er wordt voor deze website ook reclame gemaakt op de landelijke radio. Dat wil niet zeggen dat Ondeugend Daten de beste optie is. Online reviews van gebruikers zijn vrij negatief. Er wordt vooral geklaagd over veel nep profielen waarvan je dus nooit een reactie zult krijgen.

Maar ook hier kun je je gratis aanmelden om rond te kijken. Het kan goed zijn dat velen dat gedaan hebben en besloten er niet mee verder te gaan zonder hun profiel te verwijderen. Ook Ondeugend Daten richt zich niet specifiek op swingers. Dit betekent dat je ook hier vrij veel singles zult tegenkomen die op zoek zijn naar een spannende date.

Of bekijk Ondeugend-Daten.nl voor meer informatie!

Goede afspraken maken als je gaat swingen

Als jij en je partner besluiten om te gaan swingen is het belangrijk om goed af te spreken aan welke regels jullie je voor elkaar moeten houden. Vertel je het bijvoorbeeld als je een date hebt? En vertel je er dan ook bij met wie en wat er tijdens de ontmoeting is gebeurd? Sommige partners vinden het heel spannend om te horen hoe leuk of spannend de date is geweest. Anderen horen dit liever niet en beschouwen het als iets dat zich buiten hun relatie afspeelt. Veilige seks is natuurlijk een must. Niet alleen om een ongewenste zwangerschap te voorkomen maar ook ter preventie van soa’s. 

Jullie moeten er beiden achter staan

Vaak komt de wens om te gaan swingen van één van beide partners. De ander gaat er dan soms in mee uit angst zijn of haar geliefde sowieso kwijt te raken. Dat is natuurlijk geen goede basis. Als je je er niet prettig bij voelt dan moet je dat gewoon kunnen zeggen. Je kunt er ook mee instemmen dat je partner contacten buiten de deur heeft en dat jij dat niet doet omdat je er geen behoefte aan hebt. Ook dan is eerlijkheid heel belangrijk. Het lijntje tussen swingen en een buitenechtelijke relatie is vaak heel dun. 

Is swingen iets voor ons?

Of swingen iets voor jullie is, daar kun je alleen achter komen door het te ervaren. Het kan een prima aanvulling zijn op je relatie. Als je op seksueel gebied aan je trekken komt dan ben je vaak voor je partner een stuk leuker en gezelliger. Swingen kan dus ook een optie zijn als één van beiden meer behoefte heeft aan seks dan de ander. Maar zoals al eerder gezegd: eerlijkheid moet altijd het uitgangspunt zijn. Als je niet eerlijk bent over wat je buiten je eigen slaapkamer of zonder je eigen partner doet dan is er geen sprake van swingen maar van vreemdgaan. De kans dat dat het einde van je relatie betekent als het uitkomt, is aanzienlijk groter.

4/5 - (1 stemmen)

Maak Helemaal Gratis kennis met een Datingcoach van Lexa.nl

Via Datingsitekeuze.nl schrijf je gratis in en laat je je begeleiden door een gespecialiseerde datingcoach. Zo start je gratis een gesprek over jouw intenties binnen online daten en ontvang je persoonlijke matches en tips voor jouw datingprofiel.

Dit leidt tot in meer dan 84% van de gevallen tot een geslaagde eerste ontmoeting!


Plaats een reactie